Sport

Szexuális zaklatással vádolják a spanyol női futballválogatott elnökét

Rubiales spontán gesztusnak titulálta az esetet, az ügyészség másképp látja

Szexuális zaklatással és kényszerítéssel vádolja a spanyol ügyészség Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) elnökét.

Szexuális zaklatással vádolják a spanyol női futballválogatott elnökét
Jennifer Hermoso és Luis Rubiales
Fotó: AFP/Franck Fife

 A nemzetközi szövetség (FIFA) által azóta posztjában felfüggesztett Rubiales az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett augusztusi női világbajnokság fináléja után váratlanul szájon csókolta a győztes spanyol válogatott egyik játékosát, Jennifer Hermosót. A spanyol ügyészség pénteki bejelentése szerint  ezért indított eljárást a 46 esztendős sportvezető ellen, két nappal azt követően, hogy Hermoso hivatalosan is szexuális zaklatással vádolta meg.

A tavaly elfogadott vonatkozó törvény értelmében Rubiales - amennyiben bűnösnek találják - pénzbüntetésre vagy akár egytől négy évig terjedő börtönbüntetésre számíthat. Az ügyészek szerint az RFEF elnöke kényszerítést követett el azáltal, hogy a játékos szerint nyomást gyakorolt rá azért: szólaljon fel védelmében az eset kapcsán kirobbant médiabotrány miatt.

Rubiales az angolok ellen 1–0-ra megnyert finálé végén, amellyel a spanyolok első világbajnoki címüket szerezték, győzelmi mámorában megragadta az ágyékát a kiemelt vendégeknek helyet biztosító páholyban, miközben tőle néhány méterre ott állt Letícia spanyol királyné és a 16 esztendős Zsófia hercegnő, majd a díjátadón megcsókolta Hermosót. A 33 éves futballista előbb úgy fogalmazott: nem tetszett neki a helyzet, míg Rubiales előbb spontán gesztusnak titulálta az esetet, majd bocsánatot kért. A vb-győztes spanyol válogatott játékosai azóta leszögezték: addig nem játszanak nemzetközi meccseket, amíg Rubiales áll a szövetség élén.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom