Sport

A FIFA vizsgálatot indít az argentin ünneplése miatt

Vizsgálatot indít a FIFA a katari világbajnokság döntője utáni, zavarba ejtő argentin ünneplés miatt – írta meg a liner.hu.

A FIFA vizsgálatot indít az argentin ünneplése miatt
A torna legjobb kapusa
Fotó: AFP/Kirill Kudrjavcev

Emlékezetes meccset vívott egymással Franciaország és Argentína a katari világbajnokság döntőjében, ami után a dél-amerikai ország csapata emelhette magasba a trófeát. A történetnek azonban ezzel még nincs vége, hiszen a tizenegyesekkel eldőlő döntő egyik, ha nem a legfontosabb játékosa az argentin kapus, Emiliano Martinez volt.

Martinez tagadhatatlan teljesítményével pedig el is nyerte a legjobb kapusnak járó Aranykesztyű díjat. A bemutatott ünneplés azonban már közel sem aratott ekkora osztatlan sikert, hiszen a kapus egy igen zavarba ejtő és kellemetlen mozdulattal ünnepelte saját nagyságát.

A FIFA közleménye szerint az argentin válogatottal szemben a FIFA Fegyelmi Szabályzata 11. (Bántó magatartás és a fair play elveinek megsértése) és 12. (A játékosok és a hivatalos személyek helytelen viselkedése) cikkének, valamint a Katari 2022-es FIFA-világbajnokság szabályzata 44. cikkének lehetséges megsértése miatt indított eljárást.

Kapcsolódó írásaink