Sport

Messi is megrúgta a harmadik gólját

A holland Gakpo az amerikaiak ellen kihagyta a helyzeteit

A szombati nyolcaddöntős találkozókon a holland Cody Gakpo növelhette volna a góljai számát, s akkor most egyedül vezethetné a góllövőlistát. Az esti mérkőzésen azonban az argentin Lionel Messi betalált, s csatlakozott a hollandhoz. Immár egyike a hat háromgólosnak. 

Messi is megrúgta a harmadik gólját
Lionel Messi gólöröme vasárnap este az ausztrálok elleni nyolcaddöntő 35. percében
Fotó: AFP/Salih Zeki Fazlioglu

A leghamarabb a francia Kylian Mbappé állhat a legtöbb gólt szerző játékosok listájának élére. Jelenleg ő is háromgólos, de délután négy órától a lengyelek ellen akár hozzá is tehet egy-két találatot.

Kylian Mbappé már három gólos, ki tudja, vasárnap a lengyelek ellen betalál-e
Kylian Mbappé már háromgólos, ki tudja, vasárnap a lengyelek ellen betalál-e
Fotó: AFP/Jose Breton

Így néz ki a lista eleje.

Háromgólosok: Gakpo (Hollandia), Mbappé (Franciaország), Messi (Argentína), Morata (Spanyolország), Rashford (Anglia) és Valencia (Ecuador). Utóbbi már biztosan nem javít.

Kétgólosok (akik közül sokan már nem növelhetik találataik számát, hiszen csapatukkal nem jutottak a 16 közé): Aboubakar (Kamerun), Sz. al-Davszari (Szaúd-Arábia), Álvarez (Argentína), Cso Kue Szung (Koreai Köztársaság), De Arrascaeta (Uruguay), Doan (Japán), Embolo (Svájc), Fernandes (Portugália), Ferran Torres (Spanyolország), Füllkrug (Németország), Giroud (Franciaország),  Havertz (Németország), Kramaric (Horvátország), Kudus (Ghána), A. Mitrovics (Szerbia), Richarlison (Brazília), Saka (Anglia) és Taremi (Irán).
 

Kapcsolódó írásaink