Sport

Forgalomkorlátozás lesz a hétvégén Budapesten a Giro d'Italia miatt

A Giro d'Italia útvonalát teljesen lezárják, ezért hosszabb ideig nem lehet majd közlekedni a verseny budapesti szakaszain.

Forgalomkorlátozás lesz a hétvégén Budapesten a Giro d'Italia miatt
Valter Attila a tavalyi Giro d'Italia kerékpárversenyen
Fotó: AFP/Luca Bettini

A kerékpárverseny útvonalát teljesen lezárják, nem lehet majd közlekedni a Hősök tere környékén és a Dózsa György úton - tudatta a BKK.

Felhívták a figyelmet, hogy pénteken az Andrássy út-József Attila utca útvonalon, a Szabadság hídon és a Műegyetem rakparton, valamint a Budafoki út-6-os út kivezető szakaszán, szombaton pedig az Andrássy út-Izabella utca-Ferdinánd híd útvonalon, valamint a Váci út belső szakaszán, a pesti alsó rakparton a Garibaldi utca és a Jászai Mari tér között, a Margit hídon, továbbá a Fő utcában és a Várba vezető Hunyadi János úton lesz forgalomkorlátozás.

A mezőny áthaladásának idején gyalog is csak a kijelölt pontokon lehet áthaladni - tették hozzá, azzal együtt, hogy az érintett BKK-járatok módosított útvonalon járnak majd.

A BKK szerint az utazás megtervezéséhez a rendezvény idején is érdemes az új BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyet, bérletet is lehet vásárolni az applikáció segítségével.

A forgalomkorlátozásokról a police.hu oldalán is tájékozódhat!
 

Kapcsolódó írásaink