Sport

Stöger: Könnyelmű hibákból kaptunk gólokat

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, csütörtökön este a Ferencváros labdarúgócsapata 2-0-s vereséget szenvedett a Real Betis otthonában az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában. A mérkőzés után az FTC vezetőedzője, Peter Stöger csalódottan értékelte a látottakat.

Stöger: Könnyelmű hibákból kaptunk gólokat
Peter Stöger, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője nem volt elégedett a Sevillában látottakkal
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„A kilencven perc alapján nem vagyok elégedett a nyújtott játékkal – idézi a Fradi trénerének szavait a Nemzeti Sport Online– Szörnyen kezdődött a meccs egy erős csapat otthonában. Nehéz volt visszakapaszkodni, de az első félidőben megfelelő volt a letámadásunk, hibára késztettük az ellenfelet, voltak lehetőségeink, ám a gólszerzés ezúttal is gondot jelentett. A második félidőben szerettük volna folytatni azt, amit elkezdtünk, de hamar jött az újabb gól. A jobb csapat nyert.”

A Celtic elleni hazai találkozót követően Sevillában is gyorsan hátrányba került a magyar csapat, amire Stöger nehezen talál magyarázatot.

„A meccs előtt hosszasan átbeszéltük, hogy az első perctől koncentráltan kell védekeznünk és támadnunk, mégis hibákat követtünk el, védekezésben rossz döntéseket hoztunk. A Betisnek fontos volt a pontszerzés, játékosai nagy nyomást helyeztek ránk a mérkőzés elején, amivel nem tudtunk mit kezdeni – folytatta Stöger. – A második gól megpecsételte a sorsunkat, visszavetette az önbizalmunkat. Próbáltunk hatékonyan védekezni, s kontrákat vezetni, szabadrúgásokhoz jutni, de ha egy ilyen ellenfél kettővel vezet, nem tudunk tökéletesen játszani, hiányzik a csapatból, hogy kontrolláljunk egy ilyen helyzetet. Kicsit csalódott vagyok, amiért könnyelmű hibákból kaptunk gólokat, de kilencven percig dolgozott a csapat, ezért nem lehet keserű a szám íze.”

„Pozitív véleménnyel vagyok a látottakról, jól teljesítettünk, olykor remekül játszottunk – kezdte értékelését Manuel Pellegrini, a Betis vezetőedzője. – Nagyon örülök annak, hogy két gólt szereztünk, s a következő körben folytathatjuk. Sergio Canales gólja mellett nem tudok elmenni szó nélkül, gyönyörű találatot szerzett, az egész meccsen kiválóan teljesített.”

„Nem volt könnyű győzelem a mai, nagyon jól teljesített a magyar csapat – tette hozzá a spanyol együttes mestere. – Az első félidőben sok labdát vesztettünk, de meg kell hagyni, jól védekeztünk. A vezetés birtokában sem adtunk alább a teljesítményünkből, így megérdemelten győztünk. Ma is bizonyították, jó játékosok alkotják a Ferencvárost, csapatként játszottak szoros meccseket Leverkusenben meg a Celtic ellen is, minden tiszteletem az övék!”

Pellegrini a lehető legjobb helyezésre törekszik az Európa-ligában is, de egyelőre inkább az előttük álló bajnokira fókuszál: „Hogy kivel játszanék leginkább a következő körben, nem tudom megmondani, egyelőre csak a hétvégi erőpróbánkra koncentrálunk.”

Kapcsolódó írásaink

A Fradival nem bírt a Fehérvár

ĀA forduló rangadóját a Ferencváros és a MOL Fehérvár játszotta egymással. Legalábbis az erőviszonyok vagy talán a vélt erőviszonyok alapján