Sport

Spinazzola súlyos sérülése árnyékolja be az olaszok örömét

A belgák elleni Európa-bajnoki negyeddöntőben elért 2-1-es siker után Roberto Mancini szövetségi kapitány és az olasz labdarúgó-válogatott játékosai is az együttes egyik legjobbja, Leonardo Spinazzola súlyos sérülése miatt szomorúak.

Spinazzola súlyos sérülése árnyékolja be az olaszok örömét
Spinazzola súlyos sérülést szenvedett a belgák elleni meccsen, az olasz játékost hordágyon kellett levinni a pályáról
Fotó: AFP/Pool/Matthias Hangst

Az AS Roma balhátvédje nem csupán a nemzeti csapat, hanem az egész Eb egyik legjobb teljesítményét nyújtotta eddig, a péntek esti, müncheni találkozó hajrájában azonban egy megindulásnál rosszul lépett és azonnal cserét kért.

Egyelőre még nem lehet tudni a pontos diagnózist, de olasz lapok úgy tudják, hogy Spinazzola Achilles-ín-szakadást szenvedett, ami azt jelentené, hogy hosszú hónapokig nem futballozhat.

„Nem ezt érdemelte. Ő a torna egyik legjobb játékosa, s akkor is az marad, ha több meccsen nem léphet már itt pályára” - mondta Mancini a meccs utáni sajtótájékoztatón Spinazzoláról, aki arcát a kezébe temetve zokogott a sérülése után. - „Nagyon szomorúak vagyunk. Sajnos komolynak tűnik a sérülése.”

„Óriási veszteség nekünk. Most már érte is meg szeretnénk nyerni a tornát” - nyilatkozta a meccs emberének megválasztott Lorenzo Insigne, az olaszok második góljának szerzője.

Mancini csapata teljesítményéről csak elismerően tudott beszélni:

„Nem hiszem, hogy a mérkőzés alatt lett volna akár egy olyan periódus is, amikor igazán szenvedtünk volna. Ahhoz, hogy legyőzz egy olyan csapatot, mint a belga, mindenkitől kiemelkedő teljesítményre van szükség, s minden futballistánk kiemelkedően játszott. Két gólt szereztünk és akár többet is lőhettünk volna.

Úgy érzem, teljesen megérdemelt a sikerünk” - összegezte a találkozót az olasz szakvezető, akinek irányításával az együttes 2018 szeptembere óta veretlen, azóta 32 mérkőzéséből 26. alkalommal nyert, ezzel tovább javította saját csúcsát.

Roberto Martinez, a belgák kapitánya együttese visszafogottabb első félidei játékával magyarázta elsősorban a vereséget.

„Olaszország csapata folyamatosan javult az elmúlt hónapokban. Látható, ahogy a győzelmektől egyre erősebbé vált. Ezért játszottak jobban az első félidőben.

A másodikban már jobban futballoztunk és voltak lehetőségeink” - elmélkedett Martinez. - „Szomorúak és csalódottak vagyunk, mert úgy érzem a játékosaimnak még nem kellene távozniuk a tornáról.

Az olasz válogatott a keddi, londoni elődöntőben a spanyolokkal találkozik.

Kapcsolódó írásaink