Sport

Könnyedén verték Ukrajnát az angolok

A labdarúgó-Európa-bajnokság utolsó negyeddöntőjében a torna egyik fő esélyese, Anglia a duplázó Harry Kane vezérletével könnyedén, 4-0-ra legyőzte Ukrajnát.

Könnyedén verték Ukrajnát az angolok
Ezen az estén a két gólt szerző Harry Kane volt az angolok hőse
Fotó: Twitter/UEFA EURO 2020

Villámgyors góllal nagyon hamar vezetést is szereztek az angolok: a negyedik percbenSterling ugratta ki Harry Kane-t, aki kilépve elpiszkálta a labdát az ukrán kapus mellett.

A korai vezetés birtokában bár többet birtokolta a labdát a szigetországi csapat, de nem volt kezdeményező, az ukránok pedig nem találtak fogást az angolok remekül záró védelmén, így a kapuk nem forogtak veszélyben.

A játékrész derekától az angoloknak félgőzzel is volt néhány veszélyes akciójuk, az ellenfél csak a szünet előtti utolsó öt percben bátorodott fel valamelyest.

A második félidő az elsőhöz hasonlóan angol góllal indult: a 47. percben Szidorcsuk szabálytalankodott Kane-nel szemben, a megítélt szabadrúgást Shaw ívelte be az ukrán tizenhatoson belülre, az ötösön Maguire ugorhatott fel teljesen tisztán, és ki is használta a helyzetet, a kapu jobb sarkába fejelt.

Az 52. percben újabb gólt hoztak össze az angolok. Sterling indításával Shaw húzott el a bal oldalon, szépen centerezett, középütt pedig Kane a védőit megelőzve a kapus lába között a hálóba fejelt, ezzel már három gól volt Anglia előnye.

Állandósult az angol nyomás, rövid időre sem igazán tudták megtartani az ukránok a labdát, a 64. percben Buscsan még bravúrral védte Kane kapáslövését, az utána következő szögletnél már az ukrán kapus is tehetetlen volt. Mount sarokrúgása után nem figyeltek a védők a csereként beállt Hendersonra, aki köszönte szépen, és hat méterről a kapuba stukkolta a labdát.

Az angolok a hátralévő időben az eredmény tartására koncentráltak, Southgate szövetségi kapitány még pihentetni is tudta néhány kulcsjátékosát, az ukránok pedig ugyan becsülettel próbálkoztak, de szépítésre már nem futotta az erejükből, így maradt a 4-0.

Az angol csapat a szerdai londoni elődöntőben Dániával találkozik majd.

Európa-bajnokság, negyeddöntő:
Anglia-Ukrajna 4-0 (1-0)
Róma, 11 880 néző, v.: Felix Brych (német)
Gólszerzők: Kane (4., 50.), Maguire (46.), Henderson (63.)

Kapcsolódó írásaink

Újra robbant a dán dinamit

ĀPatrik Schick ismét gólt szerzett, de így is a skandinávok győztek 2-1-re és 1992 után újra a legjobb négy közé jutottak az Eb-n