Sport

Mancini: Az osztrákok a negyeddöntős ellenfélnél is keményebbek voltak

Minden elismerés megilleti az osztrákokat Roberto Mancini, a szombati Európa-bajnoki nyolcaddöntőt hosszabbítás után 2-1-re nyerő olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint.

Mancini: Az osztrákok a negyeddöntős ellenfélnél is keményebbek voltak
Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya az osztrákok elleni mérkőzés után
Fotó: AFP/POOL/Catherine Ivill

„Annyi bizonyos, hogy akár a belgákkal, akár a portugálokkal találkozunk szombaton, nem kell majd így megszakadnunk, mint Londonban” - jelentette ki a szakvezető. „Tudtuk, hogy sok banánhéjon elcsúszhatunk az osztrákok ellen, akik lehet, hogy elvileg nem olyan jók, mint a következő ellenfeleink, de hihetetlenül meg tudják nehezíteni az életünket.

Gólt akartunk szerezni az első félidőben, és akkor minden másként alakulhatott volna, de mivel ez nem sikerült, nagyon össze kellett szedni magunkat.”

Mancini kitért a 65. percben les miatt meg nem adott osztrák gólra is. „Lett volna még fél óránk visszajönni a meccsbe, de óriási csalódás lett volna hátrányba kerülni azután, hogy mi irányítottuk a mérkőzést” - fejtette ki a kapitány, majd óvatosan kikerülte az arra vonatkozó kérdést, hogy Belgium vagy Portugália lenne-e kellemesebb ellenfél. „Legszívesebben mindkettőt elkerülném, de ez sajnos nem lehetséges” - közölte Mancini.

Foda: Csalódottak vagyunk a búcsú miatt, de büszkék lehetünk erre a 120 percre

Az osztrák kispadon ülő kollégája, Franco Foda azt emelte ki, hogy csapata a várakozásokat felülmúlva történelmet írt.„Ausztria megnyerte fennállása első és második mérkőzését az Eb-n, és először jutott a kieséses szakaszba.

Csalódottak vagyunk a búcsú miatt, de büszkék lehetünk erre a 120 percre. Közel álltunk a negyeddöntőbe jutáshoz a torna egyik favoritja ellen, de drágán megfizettünk a hibáinkért a hosszabbításban” - összegzett német tréner.

Az olasz válogatott ugyancsak emlékezetes tettet hajtott végre a Wembleyben, mivel immár 2018 szeptembere óta veretlen - azóta 31 mérkőzéséből 25-ször nyert - ezzel megdöntötte saját csúcsát.

Egyben megjavította a kapott gól nélkül lejátszott percek világrekordját, ugyanis az osztrákok szépítő találata előtt 1168 percig nem találtak a hálójába.

Kapcsolódó írásaink