Sport

A spanyolok még azt is megengedhették maguknak, hogy ismét kihagyjanak egy tizenegyest

Luis Enrique, a sokat kritizált szövetségi kapitány nem akart hinni a szemének. Az E csoportban rendezett, szlovákok elleni sevillai mérkőzésen csapata a tizenkettedik percben büntetőt rúghatott.

A spanyolok még azt is megengedhették maguknak, hogy ismét kihagyjanak egy tizenegyest
Laporte először talált a kapuba a spanyol válogatottban
Fotó: AFP/Jose Manuel Vidal

Álvaro Morata állt a labda mögé, lövését Dúbravka kivédte. A lengyelek ellen Gerard Moreno hibázott hasonló helyzetben, a spanyol válogatott lett huszonegy év után az első csapat, amelyik egy Európa-bajnokságon két tizenegyest is kihagyott a rendes játékidőben. (Akkor a hollandok hibáztak kétszer.) A mostani tornán több büntető maradt ki eddig, mint ahányat értékesítettek, tizenegyből hat. S milyen az élet?

A spanyolok végül a szlovák kapus öngóljával kerültek előnybe, Dúbravka a lengyel Szczeszny és a finn Hradecky után a harmadik kapusa a tornának, aki saját hálójába segítette a labdát. Sarabianak a lécen csattanó labdáját szerencsétlenkedte a kapuba. Az első félidő utolsó akciójával nagyjából el is dőlt a mérkőzés: a torna előtt spanyollá lett Aymeric Laporte a hálóba fejelte Gerard Montero labdáját, 2–0.

A második játékrészben sem állt le a spanyol csapat, előbb Sarabia vette be a szlovákok kapuját, majd a csereként beálló Ferrán Torres növelte az előnyt, végül Kucka öngólja zárta a sort, Spanyolország–Szlovákia 5–0. A fölényes győzelemmel a spanyol válogatott csoportmásodikként továbbjutott, és a nyolcaddöntőben Koppenhágában játszik majd a horvátokkal.

Kapcsolódó írásaink