Sport

A második helyre jött fel Löw válogatottja

Németország–Portugália

A német válogatott lett a torna első csapata, amelyik négy gólt is tudott szerezni egy mérkőzésen. Meglepő különbséggel, ráadásul hátrányból fordítva, 4–2-re verte Münchenben a portugálokat az F csoport másik szombati mérkőzésén.

Miután azonos pontszámnál elsősorban az egymás elleni eredmény rangsorol, a Nationalelf feljött a csoport második helyére. A találkozó hőse Robin Gosens, az Atalanta balhátvédje volt, aki egy megadott és egy meg nem adott gólt szerzett, és kivette a részét az előkészítésből is.

A németek sorozatban ötödször nyertek a portugálok ellen. Joachim Löw csapatának első két találata bekerült a rekordok könyvébe, korábban még soha nem született két öngól Eb-mérkőzésen. A harmadikat Kai Havertz passzolta a kapuba, 22 évesen és nyolcnaposan ő lett minden idők legifjabb német Eb-gólszerzője.

A címvédő Cris­tiano Ronaldo találatával került előnybe a mérkőzés elején, a portugál világsztár száz métert sprintelt azt követően, hogy saját kapuja előtt kifejelte a labdát egy szöglet után. A tornán a harmadik (ezzel ő vezeti két csoportkör után az Euro 2020 aranycipőversenyét), az Eb-történelemben a tizenkettedik, az Eb-k és a vb-k közös történetében a 19. gólját szerezte, utóbbival megelőzte Gerd Müllert és utolérte Miroslav Klosét az örökranglista élén.

Kapcsolódó írásaink

Pont jó a világbajnok franciáka ellen

ĀMarco Rossi: Ha a meccs előtt tudtam volna, hogy mi az eredmény, igazából még akkor is aggódhattam volna, hiszen a világbajnok volt az ellenfelünk. De ez a mai nap olyan nap volt, amikor az Úr talán ránk nézett fentről