Sport

Nem esett gól az angol-skóton

Az angolok gól nélküli döntetlent játszottak a hozzájuk hasonlóan társházigazda Skócia válogatottjával pénteken Londonban, a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában.

Nem esett gól az angol-skóton
Második meccsén se talált be Harry Kane
Fotó: Matt Dunham / POOL / AFP

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, D csoport:
Anglia-Skócia 0-0

London, Wembley Stadion, 20 306 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

sárga lap: McGinn (16.), O'Donnell (87.)

Anglia:
Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Rice, Phillips - Foden (Grealish, 63.), Mount, Sterling - Kane (Rashford, 74.)

Skócia:
Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - O'Donnell, McGinn, Gilmour (Armstrong, 76.), McGregor, Robertson - Dykes, Adams (Nisbet, 86.)

Gareth Southgate szövetségi kapitány 25 éves és 31 napos átlagéletkorral a háromoroszlánosok történetének legfiatalabb kezdőcsapatát küldte pályára világversenyen. A szigetországi rangadó szakadó esőben indult, a horvátok legyőzésével rajtoló angolok már korán kapufát lőttek, és a játékot uralva ezt követően is dolgoztak ki helyzeteket. A kontinensviadalon 1996 után szereplő, a nyitókörben a csehekkel szemben alulmaradó skótok első nagy helyzetére fél órát kellett várni.

A fordulás után mindkét tizenhatosnál alakultak ki ígéretes lehetőségek, az angol védelemnek ráadásul egyszer a gólvonalról kellett tisztáznia - ez Jamesnek sikerült -, kapuba találnia azonban egyik gárdának sem sikerült.

Az 1872 óta íródó párharc 115. találkozóján a 48 angol és 41 skót siker mellett ez volt a 26. döntetlen.

Kapcsolódó írásaink