Sport

Döntő a Puskás Arénában?

A labdarúgó Eb döntőjét akár Budapesten is lehetne tartani – írja a The Times. A lap emlékeztet, hogy az elődöntőnek és a döntőnek az előzetes tervek szerint a londoni Wembley stadionban lenne a helye, de az UEFA elégedetlen az Egyesült Királyságban hatályban lévő szigorú járványvédelmi intézkedésekkel és ezért lengette be, hogy változtat a helyszínen.

Döntő a Puskás Arénában?
A Puskás Arénában teltház előtt is lehet játszani
Fotó: KÖZTI

Az UEFA ugyanis szerette volna kivonni a tíznapos kötelező karantént előíró szabályozás alól a döntő 2500 VIP vendégét; a hatályos szabályozás szerint ugyanis mindenki, aki a „vörös listán” lévő államokból utazna be az Egyesült Királyságba, tíznapos karanténra kényszerül.

A The Times szerint, ha a helyzet nem változik, az UEFA kész az elődöntőt és a döntőt Budapestre helyezni át, ahol teltház előtt lehet meccseket játszani 67 ezer néző előtt. Az UEFA célja ugyanis, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye minden dolgozójának, a VIP vendégeknek és a szurkolóknak a döntőn való részvételt.

Várható, hogy a londoni kormány megvitatja az UEFA kérését, hogy a döntőre érkező tisztségviselők, politikusok és a szponzorcégek munkatársai számára tegyék lehetővé a karantén elkerülését.

UEFA: Van készenléti terv

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki közlése szerint készenléti terv van arra az esetre, ha a Wembley Stadionban nem lehetne megrendezni az Eb július 11-i fináléját, melynek brit sajtóértesülés szerint szükség esetén a Puskás Aréna adhatna otthont.

„Mindig van készenléti tervünk, de egyelőre bízunk abban, hogy az Európa-bajnokság utolsó hetében sorra kerülő mérkőzéseket London meg tudja rendezni” - írta közleményében az UEFA.

MLSZ: Mindig készen állunk, hogy rangos fudballeseménynek adjunk otthont

„A magyar szervezők a hátralévő három budapesti mérkőzésre koncentrálnak. Ugyanakkor a magyar szövetség mindig készen áll arra, hogy rangos futballeseménynek adjon otthont” - mondta a Reuters brit hírügynökségnek az MLSZ szóvivője.

A magyar főváros az elmúlt idényben nem egyszer szolgált vészmegoldásként, a Puskás Arénában rendezték szeptemberben az európai szuperkupáért kiírt találkozót, valamint több Bajnokok Ligája- és Európa-liga-mérkőzést is.

Budapest eredetileg három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő rendezési jogát kapta meg, míg Londonban a végjáték előtt három csoportmérkőzésre került, illetve kerül sor, majd még két nyolcaddöntőnek is házigazdája lesz.

Kapcsolódó írásaink

Iramfutókkal a szintidőért

ĀKét olimpián duplázott és nyert négy aranyérmet a hosszútávfutó brit Mo Farah, aki visszavonult, de most 10 000 méteren visszatérne a rekortánra

De Bruyne más kategória

Ā„Eriksenért és egész Dániáért játszunk” – nyilatkozta Simon Kjaer, a dánok szombaton hőssé vált kapitánya a koppenhágai mérkőzés előtt, és társaival ennek megfelelően forgószélként rontottak a belgákra