Sport

De Bruyne más kategória

„Eriksenért és egész Dániáért játszunk” – nyilatkozta Simon Kjaer, a dánok szombaton hőssé vált kapitánya a koppenhágai mérkőzés előtt, és társaival ennek megfelelően forgószélként rontottak a belgákra.

De Bruyne más kategória
Szeretünk, Christian, hirdették a dán szurkolók a koppenhágai Parkenben
Fotó: AFP/Stuart Franklin

A vendégek labdavesztését kihasználó Yussuf Poulsen góljával már a 2. percben vezetett Dánia (Poulsen találata az Európa-bajnoki tornák második leggyorsabb gólja), és a következő negyedórában akár többgólos előnyt is szerezhettek volna a piros mezesek. A tizedik percben megállt a játék, mind a két csapat és a nézők is tapsolással fejezték ki jó kívánságaikat Christian Eriksennek.

A finnek elleni mérkőzésen szívrohamot kapott futballistáról szólva Morten Boesen csapatorvos elmondta: olyan speciális eszközt (ICD) ültetnek be a mellkasába, amely képes megakadályozni a hirtelen szívleállást. Jens Kleinefeld sürgősségi orvos részleteket is közölt a drámai történésekről.

A 29 éves Eriksen szívét defibrillátorral indították újra a pályán, és az orvos hangsúlyozta, jó jel volt, hogy csupán egyszer kellett használni az eszközt. „A játékos körülbelül 30 másodperccel később kinyitotta a szemét, és tudtam hozzá beszélni – mondta Kleinefeld. A mindennapi esetekben az ilyen sikeres élesztés aránya sokkal alacsonyabb.”A folytatásban egyre kiegyenlítettebbé vált a játék, de igazi változást csak a második félidő hozott. Igaz, azt is mondhatnánk: Kevin De Bruyne beállása.

A Manchester City középpályásának két zseniális akciójával fordított az előzetesen esélyesebbnek ítélt csapat – érdemes hozzátenni, hogy Romelu Lukakunak is jelentős szerepe van mindkét belga gólban. Különösen az elsőben, amelyet parádésan kisakkozott akció végén az üres kapuba passzoló fiatalabb Hazard fivér, Thorgan szerzett. A belgák 2–1-re nyertek, a dánok nehéz helyzetben vannak. A B csoportban a 2. kör után a már továbbjutott Belgiumnak 6, Oroszországnak és Finnországnak 3–3, Dániának 0 pontja van.
 

Kapcsolódó írásaink

Skót emlékek a 67-es úton

ĀA Tartan Army 1996-ban vonult fel – a mostani előtt – Európa-bajnokságon, ez a futball nyelvéről lefordítva annyit jelent, a skót válogatott legendás szurkolói éppen negyedszázaddal ezelőtt szurkoltak csapatuknak Eb-n