Sport

A két kihagyott tizenegyes meccse

Újabb premier, az Ukrajna-Észak-Macedónia csoportmérkőzést az Európa-bajnokságok történetében először – az argentin Fernando Andres Rapallini vezetésével – dél-amerikai játékvezetői hármas dirigálta. Az első harminc percben az ukránok diktáltak.

A két kihagyott tizenegyes meccse
Jarmolenko a második Európa-bajnoki mérkőzésén is gólt szerzett
Fotó: AFP/Mihai Barbu

A sárga mezesek fölénye a 29. percben érett góllá, amikor egy bal oldali szögletet követően Olekszandr Karavajev tovább sarkalta a labdát, amelyet a hosszú oldalon érkező Andrij Jarmolenko közelről a kapuba pofozott. Hamar jött a második ukrán gól is, három perccel később a Jarmolenko passzával helyzetbe kerülő Roman Jaremcsuk lőtte Sztole Dimitrievszki hálójába a labdát. Ugyanaz a két játékos szerezte az ukrán gólokat, akik a hollandok ellen.

Az 56. percben Alekszandar Trajkovszki veszélyes lövést küldött a balösszekötő helyéről a hosszú felső irányába, Heorhij Buscsan elképesztő bravúrral kipiszkálta a labdát a háló elől, de Pandev reagált a leggyorsabban és a macedón legendát Karavajev csak szabálytalanul tudta szerelni. A tizenegyest Ezgjan Alioszki nem lőtte eléggé sarokra, Buscsan védett, de a kipattanót Alioszki a hálóba tudta rúgni, szépített Észak-Macedónia.

A folytatásban több gól már nem esett. A hajrában egy szabadrúgást követő, a VAR által „észrevett” kezezés miatt Ukrajna is tizenegyest lőhetett: Ruszlan Malinovszkij azonban hibázott, így az Eb eddigi öt büntetőjéből négy kimaradt – sajnos az egyetlen jó kísérlet Cristiano Ronaldoé volt, a mieink ellen. A lapzárta után befejeződő Hollandia–Ausztria mérkőzés előtt a C csoportban Ausztriának, Hollandiának és Ukrajnának 3–3 pontja van, míg Észak-Macedónia még nem szerzett pontot.

Kapcsolódó írásaink

Skót emlékek a 67-es úton

ĀA Tartan Army 1996-ban vonult fel – a mostani előtt – Európa-bajnokságon, ez a futball nyelvéről lefordítva annyit jelent, a skót válogatott legendás szurkolói éppen negyedszázaddal ezelőtt szurkoltak csapatuknak Eb-n

De Bruyne más kategória

Ā„Eriksenért és egész Dániáért játszunk” – nyilatkozta Simon Kjaer, a dánok szombaton hőssé vált kapitánya a koppenhágai mérkőzés előtt, és társaival ennek megfelelően forgószélként rontottak a belgákra