Sport

A spanyol szurkolók kifütyülték Moratát

Nyolcszáz fölötti passz se volt elég a gólhoz

Meglehetősen furcsa, hogy egy nagy tornán – például Európa-bajnokságon – a hazai pályán játszó csapat szurkolói kifütyüljék saját játékosukat.

Most ez történt: Álvaro Morata ellen tüntetett a közönség, amikor a csatár elhagyta a gyepet. Játékostársai a védelmére keltek, a spanyol sajtó valószínűsíti, hogy Luís Enrique, aki nem igazán szereti, ha a döntéseit kritizálják, legközelebb újra a kezdő csapatba jelöli majd őt.

A 17 kapura lövéssel kísérletező spanyolok egyébként éppen olyan rosszul kezdték a tornát, mint általában az elmúlt bő egy évtizedben. A 2010-es világbajnoksággal kezdődően csak egyszer, 2016-ban tudtak nyerni, akkor is Gerard Piquének a 87. percben szerzett „mentő” góljával. Pedig elképesztő fölényben játszottak, több mint 85 százalékban birtokolták a labdát, ez rekord egy mérkőzésen 1980 óta. (Azóta méri az UEFA.) Ugyancsak kiemelkedő a 830 passzuk, eddig a belgák tartották az idei torna rekordját, 647 átadással.

A passzív svédek mindössze 89 átadásra voltak képesek, ez pedig negatív rekord. Más kérdés, hogy ettől még Alexander Isak – aki különben spanyol klub, a Real Sociedad játékosa – megnyerhette volna nekik a meccset, de a kapufára lőtte a labdát. A mérkőzés legjobbjának a Manchester United hátvédjét, Victor Lindelöföt választották. A gól nélküli döntetlen után az E csoportban így a szlovákok vezetnek 3 ponttal, a spanyoloknak és a svédeknek 1–1 pontja van, a lengyeleknek nulla.

Kapcsolódó írásaink

Elsősegély-tanfolyam az olaszoknál

ĀA szövetség covercianói edzőtáborában már az Európa-bajnokság alatt megkezdik a futballisták oktatását, ami Eriksennel történt, abból tanulni érdemes

Nem sokon múlt a magyar futballcsoda

ĀMagyarország–Portugália 0-3⚽ Elképesztően balszerencsés góllal, többször megpattanó labdából szereztek vezetést a portugálok, aztán Ronaldo 11-ese eldöntötte a meccset +MH-GALÉRIA