Sport

Megmentette Eriksen életét a dánok csapatkapitánya

Simon Kjaernek, a dán futballválogatott csapatkapitányának minden bizonnyal kulcsszerepe volt abban, hogy az orvosoknak sikerült megmenteni Christian Eriksen életét, aki a szombati Dánia-Finnország Európa-bajnoki csoportmérkőzésen esett össze eszméletlenül.

Megmentette Eriksen életét a dánok csapatkapitánya
Simon Kjaer csapatkapitányhoz méltóan, hősiesen viselkedett a mai meccsen, határozott fellépésének is köszönhetően sikerült megmenteni Christian Eriksen életét
Fotó: AFP/POOL/Jonathan Nackstrand

Drámai jeleneteknek lehettünk szemtanúi a találkozón, amikor - ahogy arról korábban mi is írtunk részletesen - az első félidő végéhez közeledve a dánok klasszisa, Christian Eriksen összeesett a pályán. 

Az eszméletlen játékoshoz elsőként csapattársa, Simon Kjaer sietett oda, és azonnal stabilizálta Eriksen nyakát, gondoskodott róla, hogy a támadó ne nyelje le a nyelvét, és kapjon levegőt, valamint megkezdte az újraélesztést, aztán pedig a pályára érkező orvosi stáb munkáját is segítette, így a rutinos hátvédnek minden bizonnyal nagy szerepe volt abban, hogy végül nem történt tragédia.

Az összeesett Eriksent vizsgálják az orvosok
Simon Kjaer figyeli az Eriksen életéért küzdő orvosokat
Fotó: WOLFGANG RATTAY / POOL / AFP

Kjaer emellett utasította csapattársait, hogy Eriksent körülállva akadályozzák meg, hogy felvételek készüljenek a földön fekvő játékosról, majd Eriksen barátnőjét is igyekezett vigasztalni, aki időközben szintén a játéktérre sietett a lelátóról.

Kjaer Eriksen kedvesét, Sabrina Kvist-Jensent próbálja vigasztalni a nehéz helyzetben
Kjaer Eriksen kedvesét, Sabrina Kvist-Jensent próbálja vigasztalni a nehéz helyzetben
Fotó: AFP/POOL/Jonathan Nackstrand

Mint ismeretes, az orvosok beavatkozásának köszönhetően Eriksent stabil állapotban szállították kórházba, a hírek szerint eszméleténél van, lélegzik, és beszélni is tudott orvosaival, édesapjával, sőt, csapattársainak is üzent videón. 

A mérkőzést egyébként végül a finn csapat nyerte 1-0-ra.

Kapcsolódó írásaink