Sport

A rendőrség felkészült a foci Eb biztosítására

A rendvédelmi szervek felkészültek a labdarúgó Európa-bajnokság négy magyarországi mérkőzéséhez kapcsolódó belbiztonsági feladatok ellátására - értékelte Pintér Sándor belügyminiszter a 2021. június 8-án végrehajtott miniszteri szemle tapasztalatait.

A rendőrség felkészült a foci Eb biztosítására
Lovasrendőrök is ügyelnek majd a rendre az Eb alatt
Fotó: MH/Purger Tamás

Az UEFA EURO 2020 Labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi rendezvényei kiemelt nemzetközi sport- és sportdiplomáciai eseménynek minősülnek. A programsorozaton résztvevők biztonsága, a jogsértő cselekmények megakadályozása és felszámolása különösen fontos feladata Magyarország rendvédelmi szerveinek - áll a Belügyminisztérium keddi közleményében.

A rendőrség felkészüléséről a Készenléti Rendőrségen személyesen tájékozódott a belügyminiszter. A miniszteri szemlén részt vett a belbiztonsági államtitkár, a rendvédelmi szervek első számú vezetői, a Készenléti Rendőrség parancsnoka és Budapest rendőrfőkapitánya.

Pintér Sándor megtekintette a kiállított technikai eszközöket, a szolgálati járműveket, jelentéseket hallgatott meg a speciális tömegkezelési képességekről.

A rendőrség a 2021. június 10. és 2021. július 11. közötti időszakban 15 budapesti, Pest és Fejér megyei helyszínen - az adott esemény jellegétől függően - 400-3200 rendőr, 20-500 technikai eszköz, valamint összességében 26 szolgálati kutya és 14 szolgálati ló bevetésével fogja végrehajtani a labdarúgó Európa-bajnokság biztosításával kapcsolatos feladatait - zárul a tárca közleménye.

Kapcsolódó írásaink