Sport

Nem térdel le a magyar válogatott az Eb-meccsek előtt

A magyar labdarúgó-válogatott az Eb csoportkörében jövő kedden a címvédő portugálokat, négy nappal később a világbajnok franciákat fogadja a budapesti Puskás Arénában, június 23-án pedig a németek vendégei lesznek Münchenben. Kiderült, hogy nem fognak a játékosok térdeléssel tisztelegni az elfogadásért.

Nem térdel le a magyar válogatott az Eb-meccsek előtt
Térdelő játékosok az Anglia-Ausztria felkészülési mérkőzés előtt
Fotó: Lindsey Parnaby / POOL / AFP

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján megjelent közlemény szerint a sport alapértéke az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete. A labdarúgás azért válhatott a világ legnépszerűbb sportjává, mert mindenkié. A magyar válogatott nem csak minden esetben követi a nemzetközi szabályokat és normákat, hanem mindenkinek megadja a tiszteletet - legyen szó ellenfélről, szurkolóról vagy bárki másról - írák.

Kiemelik: az MLSZ „A gyűlölet nem pálya” kampány keretében harcol évek óta a gyűlölet minden formája ellen. Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele.

A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését - hangsúlyozzák döntésüket.

Kapcsolódó írásaink