Sport

Hivatalos: Bizalmatlansági szavazás jön a Barca elnöke ellen

Miután az illetékesek hivatalosan is megerősítették, hogy összegyűlt a megfelelő számú érvényes aláírás, hamarosan elindul a bizalmatlansági eljárás Josep María Bartomeu, a Barcelona elnöke ellen.

Hivatalos: Bizalmatlansági szavazás jön a Barca elnöke ellen
A Barca pártoló tagjai hamarosan szavazáson dönthetnek Bartomeu elnök sorsáról
Fotó: AFP/Josep Lago

Ahogy arról már korábban is írtunk, bizalmatlansági eljárást kezdeményeztek az FC Barcelona elnöke, Josep María Bartomeu ellen. Jordi Farré, az akció elindítója szerdán közölte, hogy sikerült összegyűjteniük a minimálisan szükséges 16 521 érvényes aláírást, így a pártoló tagok a közeljövőben szavazáson dönthetnek arról, hogy Bartomeu maradjon-e az egyesület elnöke - adta hírül a Marca.

A szabályok értelmében a klubnak 10-20 munkanapon belül ki kell tűznie a szavazás időpontját, amelyen a voksolásra jogosultak kétharmadának támogatása szükséges az elnökség lemondatásához.

Egybehangzó spanyol sajtóértesülések szerint Bartomeu fontolgatja, hogy még azelőtt önként távozik, hogy az eljárást lefolytathatnák ellene.

Bartomeu egyébként mindössze a harmadik elnök a Barcelona 1899 óta íródó történelmében, aki ellen bizalmi szavazást kezdeményeznek, az előző két esetben nem tudták elmozdítani az aktuális vezetőt.

Az elnök mandátuma jövőre mindenképpen lejárt volna, az eredeti tervek szerint 2020 márciusában választották volna meg Bartomeu utódját, aki 2014 óta áll a katalán klub élén.

Az 57 éves sportvezető a futballcsapat utóbbi években elért gyenge eredményei miatt már régóta népszerűtlennek számított a szurkolók és az egyesület támogatóinak körében, a közvélemény idén nyáron fordult ellene véglegesen, miután a gárda legnagyobb sztárja, Lionel Messi kis híján távozott az egyesülettől.

Kapcsolódó írásaink