Sport

Nagy bajban Bartomeu: Összegyűltek az aláírások a Barca elnöke ellen

Összegyűlt a szükséges mennyiségű aláírás Josep María Bartomeu, az FC Barcelona elnöke elleni bizalmatlansági indítványhoz, szavazás dönthet a sportvezető további sorsáról - írja a Marca.

Nagy bajban Bartomeu: Összegyűltek az aláírások a Barca elnöke ellen
Közel a bukás? Véget érhet a Bartomeu-korszak a Barcánál
Fotó: AFP/Josep Lago

Bár korábban úgy tűnt, a kezdeményezés szervezői nem fogják tudni összegyűjteni a bizalmatlansági szavazáshoz minimálisan szükséges 16 520 aláírást, de a csütörtök esti végső határidő előtti napokban rengeteg új szignó érkezett, a lap szerint ma reggelre a számuk elérte a 18 000-et. 

Az El Mundo Deportivo csütörtökön este közölte, hogy az indítvány kezdeményezői átadták az összesen 20 731 aláírást tartalmazó íveket a klub képviselőinek. Tudni kell, ilyen esetekben bevett gyakorlat, hogy a szükségesnél több szignót gyűjtenek, hiszen a kiértékelés során sokat érvénytelennek nyilváníthatnak.

Amint hivatalossá válik, hogy megvan a kellő számú aláírás, a klubnak szavazást kell kiírnia, amelyen a voksolásra jogosultak dönthetnek Bartomeu sorsáról. A szavazás dátumát 10-20 napon belül jelenthetik be, és ha a voksolók kétharmada Bartomeu távozása mellett dönt, akkor az egyesületnek el kell távolítania posztjáról a sportvezetőt és új elnökválasztást kell kiírniuk.

A Marca szerint pénteken várható egy sajtótájékoztató, amelyen megszólalnak a leendő elnökjelöltek, és arról is kapunk majd információkat, merre halad majd a Barca vezetése körüli szappanopera.

A Barcelonát 2014 óta vezető Bartomeut már korábban is érték komoly kritikák az utóbbi évek gyengébb szereplése miatt, a legutóbbi idény gyászos eredményei és az, hogy Messi nyáron kis híján elhagyta a csapatot, végleg az elnök ellen fordították a közvéleményt.

Kapcsolódó írásaink