Sport

Büntetőkkel az Arsenal nyerte az angol szuperkupát

Az FA Kupa-győztes Arsenal nyerte az angol labdarúgó szuperkupát (Community Shield), miután a szombati, londoni mérkőzésen 11-esekkel legyőzte a bajnok FC Liverpoolt.

Büntetőkkel az Arsenal nyerte az angol szuperkupát
A győztes Arsenal játékosai örülnek az angol szuperkupa döntője után
Fotó: AFP/Pool/Justin Tallis

Az üres Wembley Stadionban rendezett találkozón az Ágyúsok gaboni támadója, Pierre-Emerick Aubameyang szerezte az első gólt a 12. percben. A csatár 16 méterről gyönyörűen tekert a hosszú sarokba, majd gólörömében a pénteken 43 évesen elhunyt színészről, Chadwick Bosemanről emlékezett meg. Egészen a 73. percig ki is tartott a londoniak előnye előny, ekkor azonban góllá érett a liverpooli fölény, a japán légiós, Minamino Takumi egyenlített.

Mivel a rendes játékidőben nem esett több találat, jöhettek a 11-esek. Az Arsenal részéről mindenki biztos lábbal talált be, a Vörösöktől azonban a harmadik párban a fiatal csatár, a 20 éves Rhian Brewster hibázott, s ez döntőnek bizonyult. Az utolsó 11-est Aubameyang értékesítette.

Érdekesség, hogy a Liverpool tavaly is büntetőkkel kapott ki a szuperkupában, akkor a Manchester Cityvel szemben maradt alul így.

Az Arsenal az előző szezont trófeával zárta (FA Kupa), az új idényt pedig trófeával nyitotta.

A meccs összefoglalója:

Objektum doboz

Angol szuperkupa:
Arsenal-FC Liverpool 1-1 (1-0) - 11-esekkel 5-4

Kapcsolódó írásaink