Sport

Megvan a Debrecen új vezetőedzője

 Vitelki Zoltán lett a labdarúgó NB I-ben nyolcadik helyen álló Debrecen vezetőedzője - közölte a klub elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Megvan a Debrecen új vezetőedzője
Vitelki Zoltán nem tudott nemet mondani a DVSC által felkínált lehetőségre
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Szima Gábor elmondta: fél plusz két évre szóló szerződést kötöttek a trénerrel, akitől azt várják, hogy stabilizálja a csapat helyzetét, konkrét célt azonban nem tűztek ki elé. A klubelnök hozzátette: Herczeg András pénteki lemondását követően vették fel a kapcsolatot a szakemberrel, akit felkészült edzőnek, erős személyiségnek tart. "Biztos vagyok benne, hogy megoldja a feladatot" - fogalmazott.

Szima Gábor kitért arra is, sokan kockázatosnak tartják, hogy Vitelki számottevő NB I-es tapasztalat nélkül lett a DVSC vezetőedzője. A klubelnök példaként Kondás Elemért említette, aki hasonló helyzetből indulva a többi között két bajnoki címet is szerzett a Debrecennel.

Vitelki Zoltán elmondta: nem tudott nemet mondani a klub által kínált lehetőségre, amely egy edző életében óriási távlatokat nyithat meg. A tréner nagy megtiszteltetésnek tartja, hogy Herczeg Andrást követően vehette át a csapat irányítását. Kiemelte: a DVSC kerete "jó anyag", olyan, amelyre lehet építeni. "Azon leszek, hogy eredményesen szerepeljünk, már nagyon várom a közös munkát" - fűzte hozzá.       

A 49 éves szakember korábban másod- és vezetőedzőként is irányította a Diósgyőrt, a klub színeiben több mint ötszáz mérkőzést játszott. Dolgozott Kazincbarcikán és Budafokon is, legutóbb a Mezőkövesd megyei első osztályban szereplő második csapatát irányította. Vitelki Zoltán munkáját Kriston István, Igor Bogdanovics és Erdélyi Miklós segíti majd.

Kapcsolódó írásaink

Lemondott Herczeg András

Ā„A Loki javát ebben az időszakban az szolgálja, ha átadom valaki másnak a vezetőedzői tisztséget”