Sport

Messi kiakadt a bírókra a Brazília elleni vereség után

Kemény szavakkal bírálta a játékvezetőket a Copa América elődöntőjében elszenvedett vereség után az argentin válogatott sztárja, Lionel Messi. Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a házigazda brazilok 2-1-re győzték le Argentinát a fináléba jutásért.

Messi kiakadt a bírókra a Brazília elleni vereség után
Messi úgy véli, a bírók végig a brazilokat segítették
Fotó: AFP/AGIF/Thiago Ribeiro

„A brazilok nem voltak jobbak nálunk. Korán sikerült betalálniuk, a második góljuk pedig olyan helyzetből született, ami előtt büntetőt kellett volna kapnunk” - nyilatkozta az ötszörös aranylabdás klasszis a meccs után. Szerinte két jogos büntetőt sem adtak meg a játékvezetők: „Teljesen tiszta tizenegyes volt Otamendi és Agüero helyzeténél is”

„Egy csomó hülyeséget fújtak, amikor pedig kellett volna, nem is használták a videóbírót” - tette hozzá a 32 éves argentin támadó.

Messi aztán még ennél is keményebben fogalmazott, azt mondta, Roddy Zambrano egyértelműen a házigazdáknak kedvezett: „A bíró az ő oldalukon állt, minden vitatható helyzetnél a brazilok javára döntött”.

Messi a meccs után személyesen is szóvá tette a bíróknál a szerinte hibás ítéleteket
Messi a meccs után személyesen is szóvá tette a bíróknál a szerinte hibás ítéleteket
Fotó: AFP/Mauro Pimentel

Bár a 2016-os Copa Americán Chilétől elszenvedett vereség után egyszer már lemondta a válogatottságot - aztán a tavalyi vb előtt visszatért - most viszont egyértelműen arra utalnak a szavai, folytatni szeretné a játékot a nemzeti csapatban.

„Egy új csapat kialakulása van a láthatáron – jelentette ki Messi, aki kiemelte, bízik benne, hogy túlzott kritikák helyett inkább tiszteletet kapnak majd a szurkolóktól, egyúttal türelemre intette a közvéleményt: „Békén kellene hagyni a csapatot, hogy fejlődhessen”

Az argentinok 10-ese arról is beszélt, hogy nagyon jól kijön a jelenlegi keret tagjaival, és ezután is örömmel segít a csapatnak bármiben, amiben csak tud.

Messi klubjával, a Barcelonával már 29 trófeát nyert, a válogatottal viszont csupán a 2008-as olimpián tudott diadalmaskodni, ami miatt hazájában sok kritika éri. Legközelebb jövőre próbálhat meg csúcsra érni egy nagy tornán az Albicelestével, amikor Argentína Kolumbiával közösen rendezi meg a Copa América következő kiírását

Kapcsolódó írásaink