Sport

Messi csak kapufáig jutott, Brazília döntős a Copa Americán

Elsőként a házigazda Brazília csapata jutott be a labdarúgó Copa América fináléjába, miután a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett meccsen 2-1-re legyőzte az ősi rivális argentin csapatot.

Messi csak kapufáig jutott, Brazília döntős a Copa Americán
Brazil boldogság: a házigazdák bejutottak a fináléba
Fotó: AFP/Pedro Ugarte

A brazilok számára rendkívül rossz emlékű Mineirao Stadion adott otthont a mérkőzésnek, ahol a dél-amerikaiak megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedtek a németektől a 2014-es világbajnokság elődöntőjében. Az igazsághoz ugyanakkor hozzátartozik, hogy abból a keretből ezen a mérkőzésen csak Thiago Silva, Dani Alves és Willian lépett pályára. Nem is foglalkoztak semmiféle "átokkal" a sárga mezesek, Gabriel Jesus már a 19. percben vezetést szerzett nekik egy gyönyörű támadás végén Firmino passzából.

Lionel Messi ezúttal csak a kapufát találta el
Lionel Messi ezúttal csak a kapufát találta el
Fotó: AFP/AGIF/Marcello Zambrana

A szabálytalanságokkal sűrűn tarkított meccsen az argentinok mentek előre rendületlenül, de csak kapufáig jutottak: Messi szabadrúgását Sergio Agüero fejelte a lécre.

A második félidőben aztán Messi is eltalálta a kapufát, az argentin lehetőségekre azonban Brazília ismét góllal válaszolt. A 71. percben Gabriel Jesus visszaadta a gólpasszt Firminónak, rendkívül önzetlenül hozta tökéletes helyzetbe a liverpooli csatárt, maki ne hibázott, és beállította a 2-0-s végeredményt.

Objektum doboz

Az argentinok rossz sorozata tovább tart Brazília ellen, a gauchók 2005 óta nem tudták legyőzni régi riválisukat tétmeccsen.

Lionel Messi pedig újra a kritikák kereszttüzébe kerülhet, hiszen ezúttal sem tudta győzelemhez segíteni a válogatottat, így a 2008-as olimpiai aranyat leszámítva továbbra sem nyert semmilyen trófeát a nemzeti csapattal.

Brazília ellenfele a torna fináléjában Chile vagy Peru lesz, azt az elődöntőt magyar idő szerint csütörtök hajnalban rendezik.

Kapcsolódó írásaink