Montázs
Így kell helyesen főzni a rizst
Fontos az előkészítés teljes folyamata

Amikor a rizsfőzés célját kitűztük, fontos, hogy figyeljünk az előkészítés teljes folyamatára, kezdve a szemek mosásától a főzésig – írja a Sports.kz.
Köztudott, hogy a rizs főzését annak alapos mosásával kell kezdeni, majd a főzéssel kell folytatni. A kérdés az, hogy szükséges-e fedőt tenni az edényre, ami gyakran vita tárgyát képezi.
A zárt edényben történő főzésre vonatkozó ajánlások ellenére probléma merül fel, különösen akkor, ha a víz forr, habzik és hajlamos kitörni. Ezért gyakran kinyitják a fedelet, de ez száraz rizst eredményezhet.
Mi a teendő ilyen helyzetben? Valóban jobb, ha zárt edényben főzzük a rizst, és a problémák elkerülése érdekében a legjobb megoldás lehet egy multikonyha használata.
Ha nincs multikonyhája, válasszon olyan edényt, amely elegendő helyet biztosít ahhoz, hogy a víz felforrjon, a hab és a gőz távozni tudjon, miután a rizs megduzzadt. Fontos, hogy vastag aljú és falú edényt válasszon, hogy megakadályozza a ragadást.
Ne feledje, hogy kövesse a receptet, és pontosan mérje ki a víz mennyiségét, hogy a rizs omlós, ne pedig száraz vagy túlfőtt legyen.