Montázs

Ezzel a titkos hozzávalóval válik mennyeivé a leves

Az őszi és téli hónapok egyik legnépszerűbb étele

A leves a testnek és a léleknek is jót tesz, főleg az őszi és téli hónapokban, amikor az idő hideg, ráadásul hamar sötétedik – írja a Life.hu.

Ezzel a titkos hozzávalóval válik mennyeivé a leves
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/foodcollection/Mood4Food/Pierre Hussenot

Finom és praktikus étel, hiszen a hozzávalók felvágása után szinte magától készül a fazékban, ráadásul mindenféle zöldségmaradékot felhasználhatunk az elkészítéséhez. Ha pedig szeretnénk még ízletesebbé tenni, nincs más dolgunk, mint hozzáadni egy titkos összetevőt – olvasható a Life.hu oldalán.

Ha szeretnénk, hogy a levesünkről legendákat zengjenek, akkor nincs más dolgunk, mint hozzáadni egyetlen titkos összetevőt, amitől a szakértők szerint gazdagabb és testesebb lesz az ételünk íze.

Phil Bianchi étel- és ízszakértő elárulta, hogyan érhetjük el a tökéletes ízt – nem sóval vagy borssal, bár azok természetesen elengedhetetlenek. „A leves egy sokoldalú étel, amelyet az egész család élvezhet, és van egy titkos összetevő, amely bármilyen leves ízét fokozza – a balzsamecet. A balzsamecet nemcsak a leves ízét fokozhatja, hanem segít kiegyensúlyozni a zöldségek édességét is" – árulta el a szakértő.

Nincs más dolgunk tehát, mint löttyinteni egy kis balzsamecetet a levesekbe, és élvezni az ízek harmóniáját.

Kapcsolódó írásaink