Kultúra

LMBTQ-gyerekmusicalt készül bemutatni a Madách Színház

Bár Szirtes Tamás igazgató megpróbálta letagadni, a Madách Színház hivatalos üzleti tervéből kiderül, hogy a Madách Színház a közeljövőben be szeretné mutatni Andrew Lloyd Webber LMBTQ-témájú gyerekmusicaljét, a Hamupipőkét.

LMBTQ-gyerekmusicalt készül bemutatni a Madách Színház
Szirtes Tamás igazgató tagadta, hogy bemutatnák a darabot, de az általa aláírt üzleti tervben szerepel a mű
Fotó: MH

Webber feldolgozása egészen sajátosan meséli el az eredeti történetet, ebben ugyanis Hamupipőke egy nagyszájú, lázadó karakter, a Herceg pedig meleg, és egy férfiba szerelmes.

A Webber-darabot 2019-ben kezdték próbálni Londonban, a koronavírus-járvány miatt azonban többször el kellett halasztani a nagyszínpadi premiert. Erre végül két hete került volna sor, de ekkor több stábtagnak is pozitív lett a koronavírustesztje, így várhatóan augusztusban mutatják be a darabot.

Az Origo megkérdezte Szirtes Tamást, a Madách Színház igazgatóját, igaz-e, hogy ők is bemutatják az LMBTQ-musicalt, és hogy tervezik-e korhatárhoz kötni, de a direktor nem válaszolt a portál megkeresésére.

A színház a Magyar Hírlap megkeresésére nyilatkozva pedig csak annyit közölt: „alaptalan hisztériakeltéssel nem foglalkoznak”.

Ugyanakkor az Origo birtokába jutott a Madách Színház Szirtes által aláírt hivatalos üzleti terve, amely ennek a nyilatkozatnak erősen ellent mond, konkrétan az szerepel benne, hogy „Andrew Lloyd Webber is támogatja, hogy 2023-ban a Madách Színház bemutathassa legújabb művét, a londoni bemutató előtt álló Hamupipőkét.”

A portál eredeti információi 2022 őszéről szóltak, ezek szerint a darabot néhány hónappal később vinné magyar színpadra a Madách igazgatója.

Kapcsolódó írásaink

A genderlobbi Brüsszelt is bekebelezte

ĀKedvezően befolyásolhatja a gyermekek fejlődését az LMBTQ-propaganda az uniós bizottság szerint, ez állhat az újabb kötelezettségszegési eljárások mögött