Külföld

A genderlobbi Brüsszelt is bekebelezte

Kedvezően befolyásolhatja a gyermekek fejlődését az LMBTQ-propaganda az uniós bizottság szerint, ez állhat az újabb kötelezettségszegési eljárások mögött

Az Európai Bizottság saját bevallása szerint is azért indított kötelezettségszegési eljárásokat hazánk ellen, mert a gyermekvédelmi törvény sérti az LMBTQ-lobbi érdekeit. A miniszterelnök szerint óriási nyomás alá helyezték Magyarországot.

A genderlobbi Brüsszelt is bekebelezte

Egyértelműen az LMBTQ-propaganda érdekében próbálja megbüntetni Magyarországot Brüsszel, ezért indított az Európai Bíróság (EB) július 15-én kötelezettségszegési eljárásokat hazánk ellen – állapította meg keddi cikkében az Origo. A portál szerint az EB azt állítja, hogy a kiskorúa­kat célzó LMBTQ-propaganda szembesíti az embereket az élethelyzetek sokrétűségével, így kedvezően befolyásolhatja a gyermekek fejlődését.

A cikkben rámutattak, a bizottság kifogásolja, hogy a magyar kormány a jogszabállyal kizárja a gyermekek számára hozzáférhető tartalmakból az LMBTQ-aktivistákat. „A nemzetközi genderlobbi teljesen behálózta Brüsszelt: akárcsak a migrációs válság idején, a bizottság ezúttal is erőszakosan akarja megváltoztatni Magyarország álláspontját” – fogalmazott az Origo.

A portál felidézte, hogy hivatalos közleményében az Európai Bizottság azt állítja, Magyarországon betiltották az LMBTQ-tartalmakat, pedig ezek megjelenítése nem káros a gyermekek jóllétére, és összhangban áll az érdekeikkel. A testület azt is kifogásolta, hogy a magyar hatóságok arra szólították fel a Meseország mindenkié című könyv kiadóját, hogy a borítón tüntesse fel, hogy a könyv „a hagyományos nemi szerepektől eltérő viselkedést” mutat be.

Ahogyan arról korábban Orbán Viktor kormányfő is beszélt a Kossuth rádióban, a kormány terjedelmes levelet kapott az Európai Bizottságtól a kötelezettségszegési eljárással kapcsolatban. „54 oldalon keresztül azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt” – fogalmazott a miniszterelnök.

Az Origo rámutatott, hogy a lapunk birtokába is eljutott dokumentumban azt állítja a testület, hogy a gyermekvédelmi törvényben foglalt korlátozások negatív hatással vannak az LMBTQ-­személyek véleménynyil­vánítási képességeire. A portál szerint Brüsszel egyértelműen azt követeli, hogy a gyerekek körében is propagálni lehessen a nemváltoztatást, mert ez kedvezően befolyásolja a fiatalkorúak fejlődését.

A fentebb említett rádióinterjúban a kormányfő emlékeztetett, mind a családi jog, mind a gyerekek jogaira vonatkozó törvények az Európai Unió alapokmánya szerint nemzeti hatáskörbe tartoznak. Orbán Viktor hangsúlyozta, a gyermekvédelmi népszavazást Brüsszel támadása miatt kezdeményezte a kormány.

„Óriási nyomás alá helyeztek bennünket, zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak, késleltetik a nekünk járó pénzek kifizetését, ilyen körülmények között két lehetőség van: vagy engedünk, vagy nem” – mutatott rá. „Miután a gyermekeinkről van szó, és a gyermekeink jövője a tét, ezért nem engedhetünk”– tette hozzá a miniszterelnök.