Külföld

Lecsapott az LMBTQ-lobbi: betiltották a gyerekek nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet

Az Amerikai Könyvkereskedők Egyesülete (ABA) először betiltotta a Wall Street Journal újságírójának, Abigail Shriernek az Irreversible Damage: The Transgender Craze Seducing Our Daughters (magyarul: Visszafordíthatatlan károk: A transzőrület elcsábítja a lányainkat) című könyvének a forgalmazását, majd pedig közel 750 könyvesbolttól kért bocsánatot az elvileg a szólásszabadságért „harcoló" egyesület, amiért korábban népszerűsítette a nemváltás veszélyeire figyelmeztető, eléggé felkapott művet – írja a Danube Institute a Daily Wire-re hivatkozva.

Az Origó által szemlézett anyagból kiderül, Abigail Shrier aktuális kötete az egyesület júliusi könyvajánlójában szerepelt, azonban néhány kritikus Twitter-bejegyzés után az ABA egyből bocsánatot kért vétkéért, hogy népszerűsítette a kiskorúak nemváltoztatásának veszélyeiről szóló könyvet. Az egyesület bocsánatkérésében szörnyű és megbocsáthatatlan hibának nevezte a „transzellenes„ könyv ajánlását, ugyanis annak tartalma súlyosan szembemegy az ABA céljaival és értékrendjével.

„Szörnyen sajnáljuk, hogy transznemű (transzgender) tagjainknak ilyen nagy fájdalmat okoztunk. Emellett szeretnénk bocsánatot kérni az LGBTQIA+ közösségtől és a nagyobb könyvkereskedőktől is. De tudjuk, hogy a bocsánatkérés nem elég. Ezért elindítunk egy kritikus párbeszédet arról, hogyan tudnánk még jobban orvosolni azt a súlyos kárt, amit okoztunk” – írja az egyesület közleményében.

Az ABA bocsánatkérése valóban nem volt elegendő az LMBTQ-aktivisták számára, ugyanis többen követelték tőlük, hogy „súlyos hibájukat„ úgy hozzák helyre, hogy ingyenesen népszerűsítsék transzneműek könyveit.

Abigail Shrier könyvének tartalmát tekintve azonban inkább azzal okozott súlyos kárt az egyesület, hogy eltávolította és hibának nevezte a könyv népszerűsítését ugyanis az amellett, hogy rámutat, miért káros a nemváltoztatás népszerűsítése, segítséget nyújt a gender diszfóriával küzdő gyerekek és szülők számára is - írja a portál.

Objektum doboz

A Daily Wire cikkében arról is beszámolt, hogy Shrier könyvét nemcsak az említett egyesület tiltotta be, hanem az LMBTQ-aktivisták kritikái miatt 2020 novemberében a Target és a Walmart üzletlánc is visszavonta a könyv árusítását.

Az aktivisták azonban teljesen be akarják tiltatni a könyvet, és jelenleg azért harcolnak, hogy már az Amazon se árusítsa azt.

Kapcsolódó írásaink