Kultúra

Cziffra György a pályatársak és a sajtó szemével

Zenei betétekkel gazdagított konferenciát rendeznek március 22-én a Cziffra György-emlékév keretében, zenetörténészek közreműködésével. A zongorista és az újságíró című eseményt a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet a Cziffra Fesztivállal és Balázs János művészeti vezetővel együttműködve szervezi.

Cziffra György a pályatársak és a sajtó szemével
Március 22-én Cziffra György zongoraművész munkásságát feldolgozó műhelytalálkozót tartabak a Cziffra-emlékév keretében
Fotó: MH

A cél, hogy elindítsák a művész korszerű életrajzi kutatását és zongoraművészi fogadtatásának feltárását. Az előadások – amelyeket bárki díjmentesen követhet online – Cziffra sajtó által megjelenített képét és pályatársai gondolatvilágát járják körbe. Az eseményen előtérbe kerülnek azok a zenész személyiségek, akik alakították a művész pályáját, illetve akik modellként szolgáltak számára.

A konferencián többek között Németh Kira Gabriella zenetörténész, Németh Zsombor muzikológus, Zipernovszky Kornél dzsesszkritikus, valamint Váradi Judit egyetemi docens beszélnek majd az előadóművész életéről, játékáról és a kortársak visszatekintéseiről. A pontos program megtalálható a Cziffra-emlékév és az MMA honlapján.

Kapcsolódó írásaink