Külföld

Elképesztő borzalmakat élt át a Hamász fogságából szabadult magyar–izraeli lány

Az éjszaka szabadult a 18 éves Noga Weiss

Mint arról lapunk korábban beszámolt, egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsátott túszok között – jelentette mindezt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton késő este – írja a Magyar Nemzet.

Elképesztő borzalmakat élt át a Hamász fogságából szabadult magyar–izraeli lány
A Hamász által a Gázai övezetből elhurcolt túszok egy csoportját szállító konvoj érkezik a Ramat Gan-i Sheba Orvosi Központba 2023. november 26-án
Fotó: AFP/Fadel SENNA

Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján a mai napon szabadon bocsátott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van – fogalmazott a miniszter.

Az éjszaka szabadult 18 éves Noga Weiss nagynénje, Osnat Weiss korábban a Hetek című lapnak adott interjút a felkavaró esettel kapcsolatosan. A kibuc elleni támadás során Noga nagynénje először a lányok édesanyjával tartotta a kapcsolatot, az asszony jelezte a nagynéninek, hogy a kibuc, ahol laknak, Hamász-terroristákkal van tele.

Mint kiderült, amikor megszakadt a hívás, Osnat a 18 éves unokahúgának, Nogának üzent, aki azt írta, betörtek hozzájuk a fegyveresek, ő pedig az ágy alá bújt el, utána pedig a terroristák felgyújtották a házat. Noga két nővére túlélte a támadást, ők egy másik lakásban bújtak el.

Miután Noga a felgyújtott lakásban már nem kapott levegőt a füsttől, ezért kimenekült a házból az ablakon keresztül, ezt követően a Hamász-terroristák túszul ejtették, ahogyan az édesanyját, Shirit is.

Kapcsolódó írásaink

Újabb túszokat engedett el a Hamász

ĀA fegyverszünet első napján huszonnégy túsz, közöttük tizenhárom izraeli szabadult ki harminckilenc Izrael által bebörtönzött palesztin szabadlábra helyezéséért cserébe