Külföld

Szijjártó Péter megerősítette a magyar túsz elengedését

Egy magyar állampolgársággal rendelkező nő is van a Hamász által szombaton szabadon bocsájtott túszok között – jelentette be a Facebookon Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton késő este.

Szijjártó Péter megerősítette a magyar túsz elengedését
A Hamász által a Gázai övezetből elhurcolt túszok egy csoportját szállító konvoj érkezik a Ramat Gan-i Sheba Orvosi Központba 2023. november 26-án
Fotó: AFP/Fadel Senna

„Immáron meg tudjuk erősíteni a jó hírt, miszerint az Izrael és a Hamász megállapodása alapján, a mai napon szabadon bocsájtott túszok között van egy magyar állampolgársággal rendelkező hölgy, aki már Izraelben tartózkodik és biztonságban van” – fogalmazott a miniszter.

Szijjártó Péter megköszönte a katari kormánynak a segítséget, egyúttal reméli, hogy a túszok elengedése a következő napokban is folytatódik.

„Sultan Bin Saad Al-Muraikhi katari külügyi államminiszterrel továbbra is folyamatosan kapcsolatban maradunk és amennyiben megbízható információt kapunk, azt az eddigi gyakorlatnak megfelelően fogjuk nyilvánosságra hozni” – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Objektum doboz


Kapcsolódó írásaink

A túszok élete a legfontosabb

ĀSzijjártó Péter: Csak akkor tudnak a magyar túszokról információval szolgálni, amikor az semmilyen módon nem fenyegeti a biztonságukat