Külföld

Hidvéghi: A magyar kormány a magyar emberekért felelős

Nem fogunk olyan szankciós csomagot elfogadni, amivel magyarok milliót tennénk földönfutóvá, nekünk háború idején is a magyarok érdeke az első - olvasható abban a Facebook-posztban, amelyet Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője tett közzé.

Hidvéghi: A magyar kormány a magyar emberekért felelős
Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament képviselője
Fotó: MH/Hegedűs Róbert

Hidvéghi a BBC-nek nyilatkozott az EU Oroszország elleni szankciói kapcsán:

Objektum doboz

A műsorvezető a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök korábbi kijelentését firtató kérdésre felelve, miszerint Orbán Viktor miniszterelnököt jobban érdekli az orosz olaj, mint az ukrán vér, Hidvéghi Balázs azzal felelt, hogy ez leegyszerűsítése a dolgoknak.

„Megértem az ukrán elnök igyekezetét, hogy minél több szereplőt, minél több országot és szervezetet próbál belevonni a konfliktusba, de a valóság talaján kell maradnunk, nekünk az elsődleges felelősségünk a magyarokért van” - mondta az EP-képviselő.

„A magyar kormány elsősorban Magyarországért felelős és nem más országokért, és ez igaz más európai kormányokra is, amelyek a saját népüket képviselik. Ha segíteni akarunk Ukrajnának, és csökkenteni akarjuk függőségünket az orosz energiától, akkor fenn kell tartanunk gazdasági erőnket és meg kell tudnunk védeni saját állampolgárainkat is. Nem követhetünk el gazdasági öngyilkosságot és nem tehetjük vállalkozások és emberek millióit munkanélkülivé rosszul átgondolt és elhamarkodottan kitalált szankciók miatt” - hangsúlyozta Hidvéghi Balázs.

Kapcsolódó írásaink