Külföld

Deutsch: A baloldal ismét feladta volna a magyar érdekeket

Az Európai Tanács hét eleji ülésén Brüsszel felelőtlen olajembargós javaslatával szemben, ami a háború árát a magyar családokkal fizettette volna meg, sikerült megvédeni a magyar érdekeket - emlékeztet lapunkhoz eljuttatott szerdai közleményében a Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja. 

Deutsch: A baloldal ismét feladta volna a magyar érdekeket
Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselője
Fotó: MH/Purger Tamás

Az Orbán Viktor miniszterelnök határozott fellépésére született döntés garancia a rezsicsökkentés megtartására, egyben az európai egység megvalósulására. a magyar polgároktól április 3-án kapott, minden eddiginél nagyobb és erősebb felhatalmazás segít abban, hogy a magyar nemzeti érdekek védelmében a legnehezebb csatákat is sikerrel vívjuk meg Brüsszelben - hangsúlyozza a Fidesz.

„Ezzel szemben a magyar baloldali politikusok az örökös megfelelési kényszerükben ismét feladták volna a magyar érdekeket, engedve a politikai nyomásnak, és a magyar polgárok számára hátrányos döntést is támogattak volna” - emlékeztetett Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakciójának vezetője.

Az állam-és kormányfők hét elején tartott találkozóján tárgyalták azt az Európai Bizottság által kidolgozott felelőtlen javaslatot, mely betiltotta volna az Oroszországból származó nyersolaj behozatalát Magyarországon, idézte fel Deutsch, hozzátéve: az "őrült brüsszeli terveket támogatók hatalmas politikai nyomása ellenére is sikerült visszaverni a teljeskörű olajembargó javaslatát".

„Az Orbán Viktor által képviselt megoldás nem kizárólag a magyar családok számára garancia a rezsicsökkentés megvédésére, de az európai egység gondolatát is erősíti, hiszen az uniós tagállamok nemzeti érdekeinek figyelembe vétele az egész Európai Unió alapgondolata is egyben" - hangsúlyozta Deutsch Tamás a döntés kapcsán.

Több ellenzéki politikus ezzel szemben nyilatkozataiban annak adott hangot, hogy támogatja az olajembargóra vonatkozó brüsszeli terveket. "Ez nem jelent mást megint, minthogy a baloldal most sem állt a magyar emberek oldalára, most sem állt ki a magyar érdekekért, és a háború árát a magyar emberekkel fizettette volna meg" - tette hozzá Deutsch.

A választópolgárok április 3-i döntése alapján Magyarországnak polgári kormánya van, amely a magyar nemzeti érdekek képviseletében a legvastagabb falakat is áttöri. "Továbbra is azon dolgozunk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, a teljes foglalkoztatottságot, a nyugdíjasokat és a családtámogatásokat" - zárul a Fidesz közleménye.

Kapcsolódó írásaink