Külföld

Elon Musk a jövőben a Republikánus Pártra fog szavazni

Elon Musk milliárdos amerikai befektető szerdán közölte, hogy míg korábban a Demokrata Pártra szavazott, a jövőben már a Republikánus Pártra fog voksolni.

Elon Musk a jövőben a Republikánus Pártra fog szavazni
Elon Musk
Fotó: PATRICK PLEUL / POOL / AFP

„A múltban a demokratákra adtam szavazatomat, mert (többnyire ők voltak) a kedvesség pártja. Időközben azonban a megosztás és gyűlölet pártjává váltak, ezért nem támogathatom őket többé és a republikánusokra fogok voksolni” - írta a világ leggazdagabb emberének számító Musk Twitter-oldalán.

„Most pedig figyeljétek meg, hogyan fog kibontakozni piszkos trükkökkel teli kampányuk ellenem” - tette hozzá Musk, aki április végén mintegy 44 milliárd dolláros vételi ajánlatot tett a Twitter felvásárlására.

A magát „a szólásszabadság abszolutistájának” nevező milliárdos nemrég jelentette be, hogy visszavonná Donald Trump volt republikánus párti amerikai elnök letiltását a közösségi médiaplatformról.

Musk Joe Biden hivatalban lévő elnök és a Demokrata Párt szókimondó bírálójának számít részben, mert jobban meg akarják adóztatni a milliárdosokat és nagyobb adókedvezményeket akarnak adni az olyan elektromos autókat gyártó üzemeknek, ahol szakszervezetek működnek. Musk Tesla nevű cégének amerikai üzemeiben nincsenek jelen szakszervezetek.

Tavaly a Tesla az Egyesült Államokbeli legnagyobb piacának számító Kaliforniából áttette székhelyét a politikailag konzervatívabb Texasba.

Kapcsolódó írásaink