Külföld

Soros György is Elon Musk ellen fordult

Szólásszabadság a Twitteren

A Twitter bojkottjára szólítanak fel a Soros György által finanszírozott civil szervezetek is, miután azt felvásárolta Elon Musk, aki azt ígéri, hogy visszaállítja a szólásszabadságot a közösségi platformon.

Soros szerint Musk felfogása a szólásszabadságról meg fogja mérgezni az internetet. Az NGO-k által kiadott nyílt levél szerint Musk szólásszabadságról alkotott elképzelése veszélybe fogja sodorni a kisebbségeket, és felszakítja a demokrácia szövetét. A szóban forgó 26 civil szervezet finanszírozói között nemcsak Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa található meg, hanem a Clinton Alapítvány, valamint többek között a német, a svéd, a holland, a dán, valamint a kanadai kormányzat is.

A bojkott hírére Musk arra bátorította követőit, hogy nézzenek utána, milyen forrásokból pénzelik ezeket a szervezeteket. Úgy fogalmazott, hogy a napfény a legjobb fertőtlenítőszer. Korábban Bill Gates, a Microsoft alapítója is arra szólította fel Muskot, hogy folytassa a Twitter moderálási politikáját.

Kapcsolódó írásaink