Külföld

Hidvéghi: Kirekesztő gondolkodásmód az, ami meghatározza az EP politikusait

Akárhogy is igyekeznek az Európai Parlament sorosista, baloldali képviselői, Magyarország nem fogja feladni saját döntéseinek a jogát, nem fogja feladni a kultúráját, meg fogja védeni a gyermekeket, és meg fogja őrizni békéjét és biztonságát - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője Strasbourgban magyar újságíróknak nyilatkozva kedden.

Hidvéghi: Kirekesztő gondolkodásmód az, ami meghatározza az EP politikusait
Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője
Fotó: MH / Hegedüs Róbert

Az EP plenáris ülésének a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetével foglalkozó vitáját követően Hidvéghi Balázs kijelentette: az európai baloldal és a Soros-hálózat továbbra sem tudja megemészteni a magyar választások eredményét és a gyermekvédelmi törvényről tartott népszavazáson erőteljesen kinyilvánított véleményt.

A magyar emberek világos döntést hoztak április 3-án: a Fidesz-KDNP-kormányzás folytatását akarták, a békét és a biztonságot választották, és egyértelmű véleményt mondtak a gyermekvédelem mellett - emlékeztetett.

A képviselő a keddi EP-vitával kapcsolatban azt mondta: ismételten a „már unásig ismételt hazugságokat és alantas támadásokat” lehetett hallani.

Objektum doboz

„Már nem a tények számítanak, nem a valóság, hanem egy ideológiai támadás, a politikai nyomásgyakorlás.„

Kirekesztő gondolkodásmód az, ami meghatározza az EP politikusait és javaslataikat” - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint a vita során elmondott felszólalásában megismételte, hogy Magyarország továbbra is egy tiszteleten alapuló európai együttműködésben hisz, ahol tiszteletben tartják a különbségeket és hasonlóságokat.

Kijelentette: minden fórumon fel kell szólalni Magyarország, a magyar emberek védelmében. Magyarország önálló ország, támogatja az európai együttműködést, de nem hajlandó elfogadni diktátumokat és zsarolást Brüsszelből - tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Brüsszel - és különösen ez a Parlament - egyre inkább egy önelégült, posztmodern boszorkányüldöző klubbá vált, amely mindenki másra egy szűk és radikális ideológiát akar ráerőltetni. Ha pedig valaki ellenáll, ahogy mi tesszük, akkor szankciókkal és agresszív támadásokkal kezdik el zsarolni - hívta fel a figyelmet a politikus.

Kapcsolódó írásaink