Külföld

Varga Judit: Szabad-e az a sajtó, amelyet nem érdekel a valóság?

Ismét közzétette listáját a „függetlenobjektív" Riporterek Határok Nélkül szervezet, melyben a magyarországi sajtószabadságot természetesen egyre rosszabbnak ítélik meg - írta Varga Judit igazságügyi miniszter kedden a Facebook-oldalán.

Varga Judit: Szabad-e az a sajtó, amelyet nem érdekel a valóság?
Varga judit
Fotó: Facebook / Varga Judit

A tárcavezető szerint érdekes látni, hogy az az ország, ahol a médiában valódi pluralizmus érvényesül, kiüti a NGO-knál a biztosítékot, miközben a nyugat-európai liberális véleményhegemónia még csak el sem éri az elemzők ingerküszöbét.

„Személyes tapasztalatból tudom, milyen nehéz a nyugat-európai buborékban megosztani olyan érveket és álláspontokat, amelyek nem egyeznek a liberális fősodor ideológiai elvárásaival. A véleménycikkeinket nem hozzák le, ha pedig esetleg olyan jól sikerül egy interjú, hogy az meggyőző lehet a nyugati olvasók számára is, akkor visszakoznak a megjelentetésétől.” - fogalmazott a miniszter.

Mindeközben kérdések helyett csak elfogult vádakat fogalmaznak meg… Ez persze a liberális NGO-k szerint rendben van. Fontos ezért emlékeztetni őket: a valóság teljes megtagadása nem egyenlő a sajtószabadsággal! - húzta alá Varga Judit.

Kapcsolódó írásaink

Varga Judit: Nem engedünk Brüsszel nyomásának!

ĀMagyarország nem fog fegyvereket szállítani és katonákat küldeni Ukrajnába, nem hagyjuk, hogy a magyar családokkal fizettessék meg a háború árát, és gender-ügyben sem hátrálunk - szögezte le a miniszter

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom