Külföld

„Több gyermekvédelem, kevesebb Brüsszel”

„Milyen európai érték az, amikor pénzért cserébe a gyermekeink lelkét akarja Brüsszel? Élő, megkötött szerződéseink vannak azokra a forrásokra, amik járnak a magyar embereknek. Az EU most mégis át akarja nevelni kisgyermekeinket az óvodákban és az iskolákban” - mutatott rá csütörtök délutáni Facebook-bejegyzésében Varga Judit.

„Több gyermekvédelem, kevesebb Brüsszel”
Varga Judit igazságügyi miniszter
Fotó: Facebook / Varga Judit

„A nyáron indított támadássorozat ma újabb fejezetéhez érkezett: az Európai Bizottság a kötelezettségszegési eljárást további szakaszba léptette hazánk ellen, az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezve a magyar gyermekvédelmi törvényt” - írta az igazságügyi tárca vezetője.

Varga Judit szerint az, hogy a magyar gyerekeket hogyan nevelik, az a magyar szülők kizárólagos joga, ebbe Brüsszel nem szólhat bele. „Minden európai uniós szerződés szerint, amit Magyarország valaha elfogadott, aláírt és ratifikált, a gyereknevelés nemzeti hatáskörbe tartozik” - hangsúlyozta a miniszter.

Varga Judit emlékeztetett:  hiába fejtette ki a kormány részletesen, jogi érvek mentén álláspontját, azt a Bizottság rendre figyelmen kívül hagyja és egyből ideológiai hadviselésbe kezd.

„Ezért gondoljuk úgy, hogy az a leghelyesebb, ha az emberek népszavazáson döntik el a vitát. Európában elsőként a magyarok mondhatják el országos népszavazáson, hogy mit gondolnak minderről. Más országokban a balliberális politikai elit dönt a kérdésben az emberek megkérdezése nélkül” - tette hozzá a miniszter, aki arra is felhívta a figyelmet: a kormány kitart amellett, hogy meg kell fékezni a gyermekekre irányuló egyre agresszívabb szexuális propagandát és ebben az álláspontjában a Nemzeti Konzultáció is megerősítette a kabinetet, hiszen a válaszadók 97 százaléka értett egyet ezzel az állásponttal.

Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jog egyaránt garantálja - szögezte le Varga Judit.

Objektum doboz

Megvédjük a gyermekeinket!

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy következő szakaszba léptet kötelezettségszegési eljárásokat Magyarországgal szemben, melyek a gyermekvédelmi törvényt az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezik. A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja kiáll amellett, hogy a magyar gyermekek nevelése a magyar szülők kizárólagos joga maradjon. Nem engedjük, hogy Brüsszel és a baloldal egyre több eszközzel próbálják rákényszeríteni Magyarországot, hogy hátráljon meg a gyermekvédelmi törvény ügyében -olvasható az EP-csoport közleményében.

A Fidesz kiemeli: Brüsszel támadást indított Magyarország ellen, mert a Magyar Országgyűlés a nyár folyamán nagy többséggel megszavazta a gyermekvédelmi törvényt. A nyomásgyakorlás azóta tart és rengeteg arcot öltött már: kötelezettségszegési eljárás, jogállamisági jelentés, politikai fenyegetések és forrásokkal való zsarolás.

"A mai nappal újabb állomáshoz érkeztünk: a Bizottság eljárást indított hazánk ellen és az uniós joggal összeegyeztethetetlennek bélyegezte a magyar gyermekvédelmi törvényt. Míg 2015-ben azért támadtak minket, mert megvédtük a határokat, most azért indítottak offenzívát mert meg akarjuk védeni gyermekeinket. Mert nem engedjük be az LMBTQ-lobbit az iskoláinkba. Mert megállítjuk a gender őrületet és a szexuális propagandát az iskolák és óvodák kerítésénél" - emlékeztet a Fidesz, hozzátéve: az EP-csoport kiáll amellett, hogy a magyar gyerekek nevelése a magyar szülők kizárólagos joga. Magyarország meg kívánja és meg is fogja védeni kultúráját, nemzeti identitását és ebből fakadó családi értékeit: mint szabad és független országnak, ezt a jogot az uniós és nemzetközi jognak egyaránt garantálnia kell.

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja szerint Brüsszel és a baloldal ma azért támadja Magyarországot, mert Magyarország nem engedi be az LMBTQ propagandát az óvodákba.

Brüsszel és a baloldal be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolákba

Brüsszel és a baloldal be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolákba - közölte a Fidesz csütörtökön a lapunkkal. 

A párt közleménye szerint a brüsszeli bizottság csütörtökön újabb „fokozatba kapcsolta” a gyermekvédelmi törvény miatti eljárást, ezzel folytatják a Magyarország elleni támadást.

„Azért támadják hazánkat, mert Brüsszel és a baloldal nálunk is be akarja engedni az LMBTQ-propagandát az iskolákba és az óvodákba” - írták. Hozzátették, Márki-Zay Péter, „a baloldal kijelölt vezetője” egyértelműen kijelentette, hogy a baloldal el akarja törölni a gyermekvédelmi törvényt és nem támogatja a gyermekvédelmi népszavazást sem.

„A Fidesz-KDNP kiáll a gyermekek védelméért és Európában először a magyar emberek mondhatják el véleményüket egy népszavazáson a gyermekekre irányuló és szülőket megkerülő agresszív szexuális propagandáról” - hangsúlyozták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink