Külföld

Deutsch: Gyurcsányék a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatják

Nyílt levélben fordult az Európai Parlament liberális és baloldali vezetőihez Deutsch Tamás a rasszista és antiszemita kijelentéseiről hírhedtté vált jobbikos képviselőjelölt, a Gyurcsány Ferenc és pártja által is támogatott Tóth Péter kapcsán. A Fidesz EP-képviselőjének írását alább változtatás nélkül közöljük.

Deutsch: Gyurcsányék a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatják
Deutsch Tamás: Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Aki Gyurcsányt támogatja, a rasszizmust és az antiszemitizmust támogatja!

Nyílt levél az európai értékekre olyannyira kényes baloldali és liberális vezetőknek.

❗️A magyar baloldal vezére, az európai baloldal első számú magyarországi szövetségese, Gyurcsány Ferenc nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikussal kötött választási szövetséget.

????Dobrev Klára (S&D) Európai Parlamenti alelnök férje és pártelnöke a magyar baloldal előválasztásán pártjuk, a Demokratikus Koalíció (DK) és a szélsőséges Jobbik közös jelöltjeként a jobbikos Tóth Pétert indítja Szegeden.

???? Tóth nyilvánosan hangoztatott célja a „cigányság visszaszorítása Szegeden”, a melegfelvonulásról azt látta jónak megjegyezni, hogy “a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen.” Egy újságcikkre reagálva, amely a zsidóságot állította be a világ problémájának, Tóth arról értekezett, hogy „már 1920-ban is látták a problémát”. Az Európai Parlament Tavares-jelentésével összefüggésben pedig azt írta Gyurcsány Ferenc jelöltje, hogy „a bibsi portugálnak sincs jobb dolga, mint minket lehúzni”.

????Tóth nyilvánosan követelt “fajvédelmet” és megköszönte párttársainak a zsidóság visszaszorítása érdekében végzett kitartó munkát annak kapcsán, hogy a megye egyetlen iskolájában sem kértek zsidó hitoktatást.

❗️????Az európai baloldal és a magyar baloldal is szavakban folyamatosan a közös európai értékek fontosságát és az emberi jogok maradéktalan érvényesülését hirdeti.

A gyakorlatban viszont a Gyurcsány Ferenc irányította magyar baloldal választási szövetséget kötött a nyíltan rasszista és antiszemita Jobbikkal. A magyar Országgyűlés zsidó származású tagjait listázni szándékozó Gyöngyösi Márton máig a Gyurcsány-koalícióhoz tartozó Jobbik európai parlamenti képviselője, míg a Budapestet “Judapestnek” nevező jobbikos Bíró László volt Gyurcsányék közös jelöltje a legutóbbi időközi országgyűlési képviselő-választáson.

????Gyurcsány Ferenc a hatalom megszerzése érdekében nyíltan antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusokkal és pártjukkal kötött szövetséget, amivel legitimálja a XX. századi európai történelem legsötétebb korszakát idéző emberellenes nézeteket. Gyurcsány ezzel tevékenyen hozzájárul ahhoz is, hogy antiszemita, rasszista és fajvédő nézeteket valló politikusok kerüljenek a legfontosabb döntési pozícióba, a magyar törvényhozásba.

⁉️Hogyan lehetséges, hogy ebben az egyszerre aggasztó és botrányos helyzetben az európai baloldali és liberális politikai vezetők most hallgatnak? Hogyan egyeztethető össze az európai értékekkel, a baloldal és a liberálisok számára szavakban oly fontos liberális demokrácia elveivel az európai történelem legsötétebb korszakát idéző, nyíltan rasszista és antiszemita jelöltek támogatása?

❓Ön szerint nem jött el az ideje, hogy a politikai ellenfeleik minősítgetése helyett végre szembenézzenek a magyar baloldal elvtelen és jóérzéssel vállalhatatlan politikájával?

Budapest, 2021. augusztus 11.

Üdvözlettel:

Deutsch Tamás

Európai parlamenti képviselő

a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője

(Iratxe García S&D frakcióvezetőnek

Dacian Ciolos Renew frakcióvezetőnek

Ska Keller és Philippe Lamberts Greens társelnököknek

Gwendoline Delbos-Corfield európai parlamenti képviselőnek

Katarina Barley európai parlamenti alelnöknek

Vera Jourová európai bizottsági alelnöknek

Michael Roth német külügyi államtitkárnak

Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszternek

és sokan másoknak)”

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink