Belföld

Ma már elnéző az egykori kocsmanácival és a Jobbikkal szemben a DK elnöke

Baloldali elvtelenség

„Változnak az idők. Hiába, na, a hatalom megszerzéséért bármire képesek” – állapította meg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője közösségi oldalán, miután Gyurcsány Ferenc posztjában Tóth Pétert mentegette.

A DK elnöke – „egykori kocsmanácinak” titulálva jobbikos jelöltjüket – azt írta, előbb néz el „egy régi, mára megbánt embertelen szöveget”, mint a jelenlegi „újbarna” kormány „országdúlását”. Brenner Koloman Jobbik-alelnök az ATV-ben kényszerült magyarázkodni a zsidókat bibsiknek, a homoszexuálisokat „liberális söpredéknek” és „genetikai hulladéknak” nevező szegedi jelölt miatt, szerinte Tóth elfogadta Jakab Péter elvi nyilatkozatát, és változtatott korábbi álláspontján, valamint „nagyon tisztességesen végzi a munkáját az önkormányzati testületben, a többi párt is respektálja”, ezért „helyi szinten jó jelölt”.

A felvetésre, hogy az MSZP és a Momentum például „nem respektálja” Tóth Pétert, aki egyébként nem kért bocsánatot kijelentéseiért, Brenner Koloman közölte, ezek a kérdések csak azért kerültek elő, hogy az ellenzéki együttműködést zavarják, Jakab Péter pedig már bocsánatot kért azoktól, akiket a Jobbik korábbi politikája megsértett.

Gyurcsányék köpönyegforgatását szemléltetve Kocsis Máté felidézte, a bukott miniszterelnök hogyan fogalmazott 2012-ben a Gyöngyösi Mártonról és a Jobbikról, követelve a párt betiltását: „A magyar újnácik egyik parlamenti képviselője nyilvántartásba akarja venni, hogy ki zsidó, és ki nem az. Gondolom, utána kitiltanánk őket a »rendes magyarok« által látogatott helyekről. Esetleg egy helyre is lehetne költöztetni őket, hogy könnyebben lehessen mindegyiküket szemmel tartani. Aztán majd jöhetne az Endlösung der Judenfrage… Ez az újnáci fiúcska az emberből állativá lett mocsok képviselője. Pártjával együtt.”

Kapcsolódó írásaink

Gyurcsány bedarálta az ellenzéket

ĀHétértékelő. A bukott kormányfő kiénekli a Momentum szájából a sajtot, az előválasztás valójában arról szól, hogy kinek lesz a legtöbb mandátuma