Belföld

Úgy zsidózott az előválasztáson induló jobbikos a Facebookon, mintha egyenesen kötelező lenne

A baloldali előválasztás résztvevője lesz az a jobbikos Süle Zsolt is, aki több párttársához hasonlóan korábban rendszeresen tett a zsidókat és a cigányokat gyalázó kijelentéseket, és gyakran osztott meg például a Kuruc.infóról származó szélsőséges, gyűlöletkeltő tartalmakat.

Úgy zsidózott az előválasztáson induló jobbikos a Facebookon, mintha egyenesen kötelező lenne
Zsidóbérencezett és zsideszezett az előválasztáson induló jobbikos, Süle Zsolt
Fotó: Facebook/Süle Zsolt

Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe. A Gyurcsány-párttól az LMP-ig minden alakulat támogatta a politikus megválasztását - írja a Magyar Nemzet.

Süle már évek óta antiszemita véleményeket posztol. Az egyik ilyen szóban forgó komment 2013-ban született, amikor a rendőrség nem engedte, hogy egy időben a holokauszt áldozataira emlékező, az Élet menetével a szélsőjobboldali Nemzeti Érzelmű Motorosok Adj gázt! jelszóval vonuljanak fel. Akkoriban többen is a motoros felvonulás betiltását követelték, köztük Steiner Pál MSZP-s képviselő is. 

Ezzel összefüggésben a jobbikos képviselő úgy fogalmazott a közösségi oldalán, hogy „az MSZP-s zsidó mondja meg, mit csináljon a Viktor... Hát ennyit a fityiszről!”. 

Süle megosztott egy kuruc.infós mémet is, amelyen az állt, hogy „Na, akkor írjad szépen Vitya! mától csak az vonulhat fel Judapesten, aki igazolni tudja, hogy ő is a holokauszt áldozata, […] továbbá motorkerékpárjának betűi így kezdődnek: JEW.” Szintén 2013-ban a jobbikos megosztott egy kuruc.infós cikket is, amelynek az volt a címe, hogy „A rettegésből Budapesten konferenciázó zsidók igazi arca: hazánk elpusztításával fenyegetőznek.”

Ugyanabban az esztendőben azért is kifakadt a szélsőjobboldali politikus, mert a Győri ETO futballklub vezetősége az izraeli Maccabi elleni Bajnokok Ligája selejtezőre nem engedett bevinni árpádsávos és Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlókat. 

„Zsidóbérencek!!! Mióta tiltott jelkép az Árpád-házi zászló és a Nagy-Magyarország térkép, […] ti undorító férgek!!!” – írta Süle az eset kapcsán.

 A 2014-es választás előtti kampányban az antiszemita képviselő egy olyan mémet is megosztott, amely „Zsidesznek” aposztrofálta a kormánypártot, emellett pedig több bejegyzésben gúnyosan „Orbán rejtett erőforrásaiként” emlegette a cigányságot.

Kapcsolódó írásaink