Külföld

Álcázott baloldalról készített elemzést a XXI. Század Intézet

A XXI. Század Intézet legújabb elemzése rávilágít a zöld mozgalmaknak álcázott progresszív törekvésekre, a klímaváltozással összefüggő tömeges migrációval való kapcsolatára, illetve a természetvédelem inherensen konzervatív alapelvére.

Álcázott baloldalról készített elemzést a XXI. Század Intézet
A klímaváltozás természetes, emeli ki a XXI. Század Intézet elemzése
Fotó: Pexels

A klímaváltozás folyamata a migráció mellett kétségtelenül uralta az elmúlt évek közbeszédét. A német Szövetség ’90/Zöldek (Bündnis 90/Die Grünen) párt történelmi lehetősége arra, hogy Németország következő kancellárját adja, kiváló alkalmat biztosít, hogy tüzetesebben megvizsgáljuk a környezetvédő mozgalmakat.

A zöldbaloldal látványos, jól kommunikálható látszatcselekvésekkel igyekszik politikai tőkét kovácsolni, amiben fontos szerepet játszik, hogy progresszív társadalompolitikai céljaikat zöld köpenybe bújtatva igyekeznek megvalósítani.

A klímaváltozással kapcsolatos cselekvési terv egyik legkevésbé taglalt sarokköve a tömeges migráció legalizálásának kérdése, éppen ezért fontos, hogy a globális klímaváltozás hatásai ellen való küzdelem konzervatív olvasatának kellő figyelmet szenteljünk, emeli ki a XXI. Század Intézet elemzése, amelyet teljes egészében itt olvashat el.

Kapcsolódó írásaink