Külföld

Szijjártó: Manfred Weber szégyellje magát!

A válsághelyzetben az Európai Parlament legnagyobb frakciójának vezetője munkaidejét azzal töltötte, hogy a legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezte és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyalt - közölte legfrissebb Facebook-bejegyzésében csütörtökön Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagálva arra, hogy a Fidesz kilépett az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójából.

„Manfred Weber az Európai Parlament legnagyobb frakcióját vezeti. Európában naponta emberek ezrei halnak meg és emberek tízezrei fertőződnek meg a koronavírus miatt. Az európai embereknek oltásra és lélegeztető gépekre van szükségük: ezek mentenek ugyanis életet” - emlékeztet posztjában Szijjártó, kiemelve, hogy ebben a válsághelyzetben az Európai Parlament legnagyobb frakciójának vezetője munkaidejét azzal tölti, hogy a legsikeresebb EPP-tagpárt eltávolítását szervezze és az ehhez szükséges bürokratikus trükkökön agyaljon.

„Itt az ideje, hogy feltegyük a kérdést: az Európai Parlament legnagyobb frakciójának havonta sokezer eurót kereső vezetője hány munkaórát töltött oltóanyagok beszerzésével vagy bármi mással, ami az európai emberek életének, egészségének, munkahelyének megvédéséhez szükséges?” - kérdezi Szijjártó, aki szerint a választ mindannyian el tudjuk képzelni.

„Manfred Weber szégyellje magát! Jó, hogy végre nem tartozunk olyan frakcióhoz, amit egy ilyen ember vezet” - szögezte le Szijjártó.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink