Külföld

ENSZ-bázist rohantak le a dzsihadisták Nigériában, ostrom alá vették a bunkert

Úton a felmentősereg

Lerohanták hétfőn este az északkelet-nigériai Dikwa városát, ahol megtámadtak egy ENSZ-bázist és egy katonai támaszpontot az Iszlám Állam állam terrorszervezethez köthető dzsihadisták – jelentette az AFP hírügynökség biztonsági és humanitárius forrásokra hivatkozva.

Az Iszlám Állam nyugat-afrikai szervezetének (ISWAP) fegyveresei próbálnak behatolni a humanitárius bázisban lévő bunkerbe, ahol menedéket keresett az ENSZ 25 alkalmazottja. A hatóságok katonai segítséget küldtek a Borno állambeli Dikwába a tőle mintegy negyven kilométerre fekvő Marte városából. Napra pontosan három évvel a mostani támadás előtt, 2018. március 1-jén az ISWAP fegyveresei megtámadtak egy ENSZ-bázist Rann városában és megöltek három segélymunkást.

Időközben az afrikai országban szabadon engedték kedden „bűnbánó” elrablóik azt a több száz diáklányt, akiket február végén hurcoltak el az északnyugat-nigériai Zamfara állam egy bentlakásos iskolájából. Muhammadu Buhari nigériai elnök közleményben üdvözölte a diáklányok kiszabadulását.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom