Külföld

Szijjártó: Sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért

Győzelmet arattunk, sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóban.

Szijjártó: Sikert értünk el, mert harcoltunk a nemzeti érdekért
A hazai kreativitás a fejlődés kulcsa
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

 A tárcavezető közölte: most érkezett meg Chisinau-ból, és leszálláskor kapta a hírt, hogy „mégsem lehet politikai vagy ideológiai feltételekhez kötni a Magyarországnak járó európai uniós források lehívását”.

Úgy vélte, ha nem harcoltak volna, akkor csütörtökön olyan döntés született volna Brüsszelben, hogy „illegális bevándorlókat kellene befogadnunk”, és ha nem tennék, nem járnának az uniós források.

Objektum doboz

Kiemelte: ezt megelőzték, és ennek a tanulsága az, hogy még a lehető legnehezebb körülmények közepette is, a legnagyobb nyomás dacára is ki kell állni a nemzeti érdekekért.

„Ezt tettük, győztünk, és ezt fogjuk tenni a jövőben is” - hangsúlyozta Szijjártó Péter.
 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom