Külföld

Hidvéghi: Azért gyengül az Európai Néppárt, mert elveszíti a karakterét

Azért gyengül az Európai Néppárt, mert kezdi elveszíteni a karakterét, s ez igaz sok tagpártjára is - mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője hétfő reggel a Kossuth rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hidvéghi: Azért gyengül az Európai Néppárt, mert elveszíti a karakterét
Azért gyengül az Európai Néppárt, mert kezdi elveszíteni a karakterét, s ez igaz sok tagpártjára is - mondta Hidvéghi Balázs
Fotó: Európai Parlament

 A politikus elmondta, a néppártot sok kérdésben egyre nehezebb megkülönböztetni a liberálisoktól, a szocialistáktól vagy a zöldektől.

Ennek egyik jó példája a Radoslaw Sikorski, a lengyel Polgári Platform politikusának, volt lengyel külügyminiszternek a levele, amit a Fidesznek címzett.    A lengyel politikus ugyanolyan érveket és fordulatokat használ, mint amit a balliberális, bevándorláspárti oldal - tette hozzá.

Ugyanakkor most a legfontosabb - fogalmazott Hidvéghi Balázs - a járványügyi helyzet kezelése, így az ilyen ideológiai vitákat csak ezután folytatják le. „Mi csodálkozunk azon, hogy európai politikusoknak most idejük és energiájuk van arra, hogy ilyen kérdésekkel foglalkozzanak, ahelyett, hogy segítenék akár európai szinten a hatékonyabb és hitelesebb védekezést” - fűzte hozzá.

Amikor Donald Tusk, a néppárt vezetője a Fidesz kizárását „erőlteti”, akkor az egész pártcsaládot gyengíti - hangsúlyozta a Fidesz európai parlamenti képviselője.
 

Kapcsolódó írásaink