Krónika
Így kell megfelelően főzni a csirkét, hogy megszabaduljunk az antibiotikumtól
Gyakran hallani, hogy a modern csirkéket hormonok és antibiotikumok felhasználásával nevelik
Nuria Dianova első kategóriás gasztroenterológus és táplálkozási szakértő szerint nem kell félni attól, hogy a csirkehúst beillesszük az étrendünkbe, különösen, ha megfelelően van megfőzve. Szerinte a hőkezelés elpusztítja az antibiotikumokat.
Dianova a csirkehús gőzben való főzését ajánlja, mivel így megőrizheti a vitaminokat. A csirkét is megfőzheti, de az elsődleges húslevest le kell szűrni, hogy elkerülje a kivonható összetevők és a félig elpusztult antibiotikumok bevitelét. Ehelyett ajánlott a leveseket másodlagos vagy akár harmadlagos húslevesből készíteni – számol be a Rádió 1.
A csirkemell és a csirkeszív szintén jó fehérjeforrás, de ezeket fogyasztás előtt sokáig kell párolni – tette hozzá a táplálkozási szakértő.
„Hosszú ideig kell párolni. Nincsenek bennük káros összetevők, csak ezek az izomszervek kemények” – magyarázta Dianova.