Krónika

Csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést

Jót tesz a szívnek, a beleknek és a szemnek

Federica Amati táplálkozási szakértő mesélt a gyümölcsről, amely segít a gyulladások, a menopauza ellen és elősegíti a jó szívműködést – számol be a Sports.kz az Rbc.ua-ra hivatkozva .

Csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést
Az áfonya napi étrendbe való illesztése pozitív hatást gyakorol a szervezetre
Fotó: AFP/Biosphoto/Biosgarden/Denis Bringard

„Az áfonyát úgy reklámozzák, mint valamiféle szuperélelmiszert, amit minden nap fogyasztanunk kell. A bizonyítékok valóban meggyőzőek arról, hogy az áfonya egy nagyszerű gyümölcs, amit érdemes beilleszteni a napi étrendünkbe” – mondta a szakértő.
Fontos azonban megjegyezni, hogy az étrendünknek változatosnak kell lennie, így élvezzük az áfonyát, de ügyeljünk arra, hogy ne ez legyen az egyetlen gyümölcs, amit fogyasztunk.

Íme csak néhány az áfonya előnyei közül:
Sok rostot tartalmaz – nagyszerű a bélrendszer egészségére.
Magas a polifenoloknak nevezett jótékony növényi vegyi anyagok tartalma.
Az áfonya különösen magas antociánokban, amelyek védik az idegrendszerünket.
Az áfonya kiváló K-vitaminforrás, ami fontos a szív egészségéhez és az egészséges véralvadáshoz.
Támogatja a szem egészségét. Az áfonyában található antociánok jót tesznek a szem egészségének, mivel javítják a gyenge látást és fokozzák a sötéthez való alkalmazkodást.

A szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentése. Az áfonya flavonoidtartalma segít csökkenteni a vérnyomást, javítja a keringést és az általános szívegészséget.

A bőr egészségének támogatása: Az áfonyában található antociánok elősegítik a bőr egészségét, csökkentik az öregedés jeleit és javítják a bőr általános megjelenését.

Kapcsolódó írásaink