Krónika

A tudósok 20 évnyi kutatás után nevezték meg a legegészségesebb terméket

Fokozza az egészséget és az immunitást

Az Egyesült Államok tudósai közel 20 éven át végeztek egy tanulmányt, hogy megválaszolják a kérdést: milyen élelmiszer nevezhető feltétel nélkül a leghasznosabbnak az egészség szempontjából, amely hosszú életet és jó egészséget ad – számol be a Sports.kz az Rbc.ua-ra hivatkozva .

A tudósok 20 évnyi kutatás után nevezték meg a legegészségesebb terméket
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Science Photo Library/R3F/Science Photo Library

Kiderült, hogy a leghasznosabbak a gabonafélék.

A felmérésekben és kísérletekben 400 ezer ember vett részt. Mindannyian naponta leírták, hogy mit esznek, az orvosok pedig figyelemmel kísérték egészségi állapotukat.

Ennek eredményeként kiderült, hogy mely termékek kapták a legmagasabb pontszámot az orvosoktól. Akik rendszeresen fogyasztottak gabonaféléket, jó egészségnek, erős immunitásnak örvendtek. A leghasznosabb gabonafélék közül a tudósok a teljes kiőrlésű gabonaféléket emelték ki, mint például a barna rizs, hajdina, zabpehely.

Köztudott, hogy 17 ezer évvel ezelőtt az ősi civilizációk az árpát használták, erre épült a görögök és a rómaiak étrendje. 12 ezer évvel ezelőtt az európaiak étrendjében megjelent a zab, amely a parasztok étrendjének alapját képezte. És még korábban a déli bolygók lakossága kölest használt, amely gazdag tápanyagforrás.

Kapcsolódó írásaink